Защо фън шуй е важен за детската стая

Защо фън шуй е важен за детската стая
Източник: pexels.com

Детската стая е особено важно място в дома. Тя е не само мястото, в което детето спи, но и където играе, учи, почива си...Затова трябва да се опитаме да я направим максимално удобна за обитатлят й, а защо не и да внесем малко от принципите на Фън Шуй - да съсредоточим максимално много положителна енергия Ци и активна енергия Ян.

Идеи как да оформим детското работно място

Децата имат свои потребности и представи как трябва да бъде планирано пространството в собствената им стая. За всеки ...

20/12/2015

Вижте няколко принципа от идеологията фън шуй, които ще стимулират децата ви да се развиват добре и да бъдат здрави.

- В стаята на детето трябва да влизат достатъчно въздух и светлина;
- Стаята трябва да е разположена недалеч от входната врата, тъй като това благоприятства циркулацията на енергията Ян, а тя е необходима на децата.

Фън шуй промени за дома

Вместо да взимате решения, които със сигурност няма да спазите, или да си купувате скъпи карти за фитнес, които после...

01/12/2015

- Тъй като децата все още не разполагат с посока в живота, разполагайте стаята им близо до спалнята ви.
- Прозорците на стаята и разположението им трябва да бъдат на изток – символ на ръста и развитието. За момичетата правилната посока е югоизточна, а за момчетата – източна. В никакъв случай не затъмнявайте прозорците с тъмни пердета или щори.
- В детската стая трябва да има обособени места за творческа изява, те способстват за развитието на съзидателност.

- Стаята не трябва да е много голяма, тъй като може да внесе страхове и неувереност. Нека да да бъде достатъчно просторна, за да не внушава затвореност.
- Разделете стаята на зони, които да бъдат достатъчно удобни и безопасни.
- Центърът на детската стая е предназначен за игри – осигурете достатъчно свободно пространство. Махнете всички излишни вещи и тежки мебели.

- Стените на стаята може да оцветите в ярки и весели тонове, с рисунки и символи. За всяка зона подберете аксесоари и цветове. Ако детето ви обаче е хиперактивно, ограничете използването на ярки цветове.
- Можете да разположите огледало. Трябва да бъде монолитно и само едно, огледало, в което детето ви да се вижда в цял ръст.
- Осветлението в детската стая трябва да бъде ярко. Използвайте плафони и полилеи в зелени и жълти нюанси. Нелоша идея е използването на нощна лампа на нощното шкафче.

- Колкото до подовото покритие, то трябва да е меко и по възможност дървено. За по-големите деца са подходящи паркет и ламинат.
- Леглото на детето не трябва да стои близо до вратата, тъй като ще се нарушава сънят му. Идеалният вариант гласи леглото да се намира около източната стена на дома.

- Фън шуй не приема двуетажните легла, тъй като детето отдолу ще изпитва усещане сякаш е в затворено пространство, а спящото отгоре – чувство за отделеност от земята.
- Ако имате повече от едно деца, разположете леглата паралелно едно до друго в редица.
- И не на последно място - детската стая, трябва да бъде пример за чистота и ред, за да се научи детето на подреденост.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...