Идеи как да оформим детското работно място

Задължително естествена светлина!

1407

Децата имат свои потребности и представи как трябва да бъде планирано пространството в собствената им стая. За всеки случай в детската стая трябва да отделите място, където децата спокойно да пишат домашните си задачи, където да пишат, да рисуват и да работят на компютър. Общото декориране на стаята може да бъде в различни стилове, но специалисти съветват да създаваме визуално разграничение между зоните за отдих и за работа.

За работното място трябва да изберете най-светлото място в стаята. Желателно е върху него да попада естествена светлина. Детският мини-кабинет е добре да бъде оборудван по всички правила на организацията на труда.



Често, когато купуваме мебели за децата, сме с настройката, че те трябва да послужат поне за няколко години. Добре планирайте избора на мебели и се съобразявайте с етапите от живота на детето, които предстоят.



Например, едно вече попораснало дете няма да се чувства комфортно в сантиментално детско столче. Още отсега потърсете вариант, който да не превръща детето ви в бебе. Предстои му да расте, а не обратното. С цел безопасност винаги обръщайте внимание на състава на мебелите – нека те са направени от естествени и екологично чисти материали.



Често в зоната за учене се разполагат шкафове и рафтове. Там детето може да разположи необходимите му учебни материали и те да бъдат винаги на една ръка разстояние. При зонирането можете да използвате и стелажи с открити рафтове, които изпълняват и друга функция – пропускат светлината.



Ако искате детето ви да не се заседява дълго време, поставете част от рафтовете, предназначени за учебната дейност, на другия край на стаята. Така ще има повод да става и да раздвижва тялото си.



Цветовата гама на мебелите също има значение. Можете да заложите на класически цветове – бяло или пък на естествения цвят на дървото. За да не постигнете някой скучен шедьовър, задължително прибавете ярки цветове, декориращи елементи – например, дървен стол с цветка ярка мека възглавничка за седалището или пък цветни приспособления за работната маса.









Комфортна вентилация: просто реклама или абсолютна необходимост? | Hoval
Сподели: