Как да се отървете от бъркотията в детска стая

Въведете пълен ред за по - малко от 48 часа

285

Какво си представяте, когато чуете "детска стая"? Играчки на деца, плюшени мечета, двуетажни легла? Но за младите родители все по-често в съзнанието изникват думи като бъркотия и хаос. За да не станат тези думи синоним на детската стая в дома ви, вижте как за точно 48 часа (и ако имате късмет, и по-малко) може да създадете зона, където всичко си има своето място.

Как да създадем идеалната детска стаяKогато Къртни Кардашиян се премества в новия си дом Калабасас, Калифорния, се оказва, че нейната любима стая не е това, което е очаквала. Тя държи да създаде място за децата си, което да бъде интер...

1. Опростете проблема

Фън шуй за детската стаяНяколко стъпки, които ще обградят детето с позитивна енергия и здраве

Доколкото е възможно. Помислете какво трябва да се направи, за да могат самите деца да почистват в стаята си. Подредените деца са едва ли не утопия, но да накараш дете да сложи топката в една кошница е много по-лесно, отколкото да го стимулираш да вземе стол и да се качи на горния рафт, където стои специална червена кутия за топки.

2. Разчистете

Да предположим, че вече имате идеална система за организация в главата си - време е да я реализирате. Отначало е по-добре да не викате детето - можете сами да изхвърлите смачканите парчета хартия, опаковките от бонбони, счупените играчки. За другите неща, за които знаете, че то ще питам по добре се посъветвайте с него.

3. Сортирайте нещата

Това може би ще отнеме най-много време. По – добре не се опитвайте сами да създавате система за организация, а подредете с детето си и обсъдете опции. Много по – лесно е да решите заедно, че динозавърът трябва да бъде с останалите животни в червена торба, а не в средата на стаята.

4. Зоните в стаята

Спалня, стая за игра, място за творчество, за учене….В това помещение детето ви ще прекарва не малко време, затова е добре да прецените внимателни нуждите и потребностите му и да се опитате да декорирате и организирате според тях. Кое е най-доброто място за леглото, къде трябва да има лампи, а бюрото? Това е мястото на вашето дете, затова, ако размествате, нека и то да участва в оформлението.

5. Време за пазар

След като вече сте разчистили и изхвърлили голяма част от нещата идва време за пренареждане. Основното нещо е да имате план и да не се отделяте от него. Вземете само неща, които той или тях  харесва и не се впускайте в излишно покупки.

 


6. Етикети

Основното свойство на детската памет е избирателността. Те са патологично неспособни да запомнят скучни неща. Затова е добре да етикирате всяка кутия и кошница. Ако все още не могат да четата, заложете на картинки.

7. Създайте нови правила

Това е най-трудното, но необходимо действие. Когато играта свърши, слънцето е залязло, гостите са си тръгнали и е време да лягат, всяко нещо трябва да отиде на мястото си. И няма да им позволявате компромиси. Това е пътят към самодисциплината.

Дизайнерски идеи за детската стаяИзползвайте за разделение на зоните в стаята успокояваща цветна гама
Сподели: