Фън шуй за детската стая

Фън шуй за детската стая

Повече от хиляда години назад китайците са осъзнали, че природата е способна да оказва силно въздействие върху живота на човека. Всичко, което ни заобикаля, притежава потенциала да генерира жизнена енергия.

Детската стая е особено важно място в дома. Тя се обитава от детето – безценното съкровище на всеки един родител. Именно поради тази причина трябва да се опитаме да съсредоточим в стаята максимално много положителна енергия Ци и активна енергия Ян.
Избрахме няколко правила от идеологията фън шуй, които ще стимулират децата ви да се развиват добре и да бъдат здрави.

- В стаята на детето трябва да влизат достатъчно въздух и светлина;
- Стаята трябва да е разположена недалеч от входната врата, тъй като това благоприятства циркулацията на енергията Ян, а тя е необходима на децата.

- Тъй като децата все още не разполагат с посока в живота, разполагайте стаята им близо до спалнята ви.
- Прозорците на стаята и разположението им трябва да бъдат на изток – символ на ръста и развитието. За момичетата правилната посока е югоизточна, а за момчетата – източна. В никакъв случай не затъмнявайте прозорците с тъмни пердета или щори.
- Задължително в детската стая трябва да има обособени места за творческа изява, те способстват за развитието на съзидателност.

- Стаята не трябва да е много голяма, тъй като може да внесе в живота на мъника страхове и неувереност. Постарайте се обаче да бъде достатъчно просторна, за да не внушава скованост и затвореност.
- Тъй като в стаята детето играе, спи и учи, разделете я на зони, които да бъдат достатъчно удобни и безопасни.
- Центърът на детската стая е предназначен за игри – осигурете достатъчно свободно пространство. Махнете всички излишни вещи и тежки мебели.

- Стените на стаята може да оцветите в ярки и весели тонове, с рисунки и символи. За всяка зона подберете аксесоари и цветове. Ако детето ви обаче е хиперактивно, ограничете използването на ярки цветове.
- Можете да разположите огледало. Трябва да бъде монолитно и само едно, огледало, в което детето ви да се вижда в цял ръст.
- Осветлението в детската стая трябва да бъде ярко. Използвайте плафони и полилеи в зелени и жълти нюанси. Нелоша идея е използването на нощна лампа на нощното шкафче.

- Колкото до подовото покритие, то трябва да е меко и по възможност дървено. За по-големите деца са подходящи паркет и ламинат.
- Леглото на детето не трябва да стои близо до вратата, тъй като ще се нарушава сънят му. Идеалният вариант гласи леглото да се намира около източната стена на дома.

- Фън шуй не приема двуетажните легла, тъй като детето отдолу ще изпитва усещане сякаш е в затворено пространство, а спящото отгоре – чувство за отделеност от земята.
- Ако имате повече от едно деца, разположете леглата паралелно едно до друго в редица.
- Детската стая, колкото и неизпълнимо да звучи на пръв поглед, трябва да бъде пример за чистота и ред, за да се научи детето на подреденост.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...