Как да създадем идеалната детска стая

Как да създадем идеалната детска стая

Къртни се обръща към интериорния дизайнер Мартин Лорънс Булард, който да й помогне да създаде място с много плюшени животни и цветни акценти. Тук говорим за пространство, в което децата да се чувстват сигурни и комфортно, коментира дизайнерът. Вижте какви съвети дава Кардашиян за създаване на детската стая.

Въображение

Когато започва да прави стаята на шестгодишния си син, Кърни казва, че ключът е във въображението. „Най-важното нещо за детската стая е да има елемент на магия, нещо, което да събуди въображението  му“, казва тя. В стаята на Мейсън тя слага тапети със звезди на Ралф Лорън на тавана, нощната лампа е звездният прожектор. „Преди лягане, когато пеем песни се чувстваме така, все едно сме в космоса“, добавя Къртни.

Уважавайте личността на детето

Преди да създаде семейство, Къртни си представя идеалната детска стая изцяло в бяло. Сега тя разбира, че е важно оформлението  на детската стая да отговаря на личността на детето и добавя закачливи мебели и цветни акценти. „Когато бях бременна с всяко едно от децата исках бели стаи, но с напредване на бременността, тяхната индивидуалност започваше да ми говори. С Рейн изведнъж реших да заменя бялото дизайнерско яке, което винаги съм носила с черно. Детското легълце боядисах в сиво. И чувствах, че съм права“.

Нека децата си кажат

Къртни иска всяко дете да има стая, която да отговаря на индивидуалния му стил още докато работи по концепцията на декора. Тя кани децата да вземат участие в процеса по създаването му. „Мейсън искаше легло на два етажа. Пенелопе обича розово, затова тя искаше легло с розова тапицерия. Също така тя беше съгласна да покрием стола на Jean Royère с овча кожа. Не се съгласих да вземем от старата ни къща осветлението от Serge Mouille, но имахме съвпадение с аплиците за банята й“.

Изберете акцент, който може да се променя докато детето пораства

И децата и интериорният дизайн могат да се променят в един миг, затова Къртни обзавежда стаите със сменящ се декор. „Опитах се да запазя основните неща неутрални, а цветовете да идват от играчките и платовете. По този начин може лесно да сменяте вида на стаята, без да се налага цялостна трансформация.“

Помислете за място за съхранение

Интериорният дизайнер на Къртни обръща специално внимание на местата за съхранение, за да не бъде стаята претрупана. „Едно от най-добрите предложение беше да дъска с бяла рамка в стаята на Мейсън. На нея слагаме снимки, бележки, картини, спомени от пътуванията – това е чудесно място за тях, вместо да са разхвърляни в стаята“.

За съхранение на играчките изборът пада върху Лего контейнери, които са цветни и събират малките играчки. Големите ги подреждат на рафтове, на които играчките са под ръка, а стаята е подредена. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...