Интериор на 20 кв.м детска стая

За щастливо детство 

246

Не всяко дете може да се радва на детска стая, но ако имате възможност да обзаведете такава, определено му гарантирате щастливо детство. А ако тя е просторна и голяма, тогава имате може да развихрите дизайнерските си умения и да създадете идеалното място за неговия комфорт.

Идеи за малката детска стаяЦветове, открити рафтове и светлина правят и най – малкото помещение просторно  

Успешният дизайн на просторна стая трябва да отговаря както на ежедневните, така и на последващите нужди на детето. За дизайна на спалнята са подходящи всякакви стилове и авторски идеи.

В 20 квадратни метра детска стая има достатъчно място за създаване на пълноценни обособени зони за отдих, учене, игри и спорт.

Дизайнерски идеи за детската стаяИзползвайте за разделение на зоните в стаята успокояваща цветна гама

Голяма стая предразполага ефективен дизайн на леглото. Съществува много голям избор. Основното е да подхожа на интериора.

На бюрото детето рисува, чете и се подготвя за училище. То трябва да бъде удобно, добре осветено, оборудвано с чекмеджета, рафтове и ергономичен стол или фотьойл.

Голямата площ на стаята ви позволява да организирате просторна зона за детски игри и забавления. Не забравяйте обаче за безопасния дизайн.

Ако детето е все още малко, може да му обособите детска площадка за игри, която е оборудвана със стенни шкафове или стелажи. Тя може да бъде отделена от други части на стаята.

За активните деца, може да се изградят структури със стълби, въжета и пързалки.

Юношите могат да изразходват енергията си на спортно оборудване. В просторната спалня има място за изграждане на малка спортна зона.

За да има ред в детската стая, изберете удобен гардероб, в който да съхраявате дрехи и обувки за ежедневна употреба, както и сезонни вещи.

Гардеробът може да бъде вграден в съществуваща ниша. Дори в нестандартно таванско помещение можете да направите просторен детски гардероб.

За украсата на детска стая обикновено се избират естествени материали в спокойни цветове. Например стил Прованс е много подходящ за интериора на младите дами, а за момчетата изберете морска или пиратска тема.

Вижте и галерия с красиви детски стаи, които са мечта за всяко дете: 

 

Как да направим мечтаната детска стаяПредлагаме ви няколко съвета как да го постигнете
Сподели: