Дизайн за детска с площ от 9 кв. м.

Малка и функционална

1377

Основната цел на детската стая е да бъде удобна и комфортна, да предразполага детето към почивка, но и да е подходяща за активни игри и учене. И ако смятате, че за това трябва да направите голяма стая – грешите. И 9 кв. м. е достатъчно място за функционален и красив дизайн.

5 детски стаи от къщи на звездиКъде спят децата на Джесика Алба, Гуинет Полтроу, Уил Смит

Площта на стаята може ефективно да разделена на зони, като се вземат предвид нуждите и интересите на детето. Когато говорим за ограничена площ, ключов елемент е минималистичният подходи към дизайна. Цветовата схема на декорацията трябва да бъде в умерени пастелни цветове.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Момче и момиче в една детска стаяВъзможно е!

Леглото в малката спалня може да бъде сгъваемо или издигнато на подиум, под който да има място за съхранение. Наблизо сложете гардероб, скрин или рафтове за книги.

Многофункционалните дивани или фотьойли, които се превръщат в легла през нощта, не претрупват интериора и осигуряват място за активни игри.

Масивните - бюра не са подходящи за детската стая. Работното място трябва да бъде компактно: вградено или мобилно.  

Малка стая е подходяща и за няколко деца. Може да избирате между двуетажни легла, с издърпваща се долна част или падащи.

За малката стая е важен и размерът на мебелите. Заложете на нормално по размер легло, но останалите мебели нека да бъдат по – ниски или по – тесни, според характеристиките на помещението.

Не забравяйте и дизайна – той зависи от възрастта, пола и предпочитанията на децата. За момчетата са подходящи морски, пиратски или технически мотиви, докато момичетата ще се радват на спалня с елегантен дизайн и ярки цветове.

Осветлението на стаята създава всички условия за ползотворна работа през деня и спокойствие през нощта. Настолни лампи, прожектори или LED ленти, разположени над бюрото, ще гарантират посоката на светлинния поток и няма да пречат на останалото.

Красивите нощни лампи на нощното шкафче допринасят за заспиването и спокойния сън. Изберете мека и приглушена светлина, която постепенно да намаля.

Ефектен трик за увеличаването на пространството са обемните изображения по стените и многостепенните осветени тавани.

Ето още примери за малката стая на детето: 

 

Как да направим мечтаната детска стаяПредлагаме ви няколко съвета как да го постигнете
Сподели: