Чудни идеи за малката детска стая

Всичко необходимо събрано само на няколко квадратни метра

2111

Децата не се нуждаят от много място. Всичко, което им трябва е стая, в която се чувстват в безопасност и където могат да бъдат свободни. А с малко креативност малките пространства могат да се превърнат в светли и прекрасни детски стаи.

Момче и момиче в една детска стаяВъзможно е!

Разбира се, всеки би искал да обзаведе за детето си стая с високи тавани и с размерите на бална зала, но често реалността е друга. А ето и добрата новина - размерът не е най-важният фактор, когато става въпрос за проектирането на страхотна детска стая. Малко пространство може да предизвика малко повече творчеството ви, но често се превръща в много уютна и добре планирана стая.

Откъде да започнете:

Детска стая за три децаТри легла в една стая – възможно е

Мислете за това, от което детето има нужда в стаята. Основните елементи са легло, мебели за съхранение, бюро и стол. Една мъничка стая ще ви ограничи от желанието да добавяте ненужни неща и ще ви докаже, че „по-малко е повече“.

Как да организираме малка спалня, без да се претрупва:

1. Използвайте пространството под леглото.

2. Подреждайте по- често.

3. Изхвърляйте/ подарявайте всичко, което детето не използва (играчки, дрехи, книги)

 А ето и няколко идеи за малка детска стая, която е изпълнена с живот, колорит и има всичко, от което малкото дете се нуждае

Ярки цветове, съхранение под леглото и когато всеки сантиметър се използва, създава приятна атмосфера.

Много малкото пространство изглежда стилно с монохромната схема. Сигурни сме, че ще намерите малко място и под леглото!

 

Създаване на романтично и красиво пространство може да бъде организирано и под таванското помещение, стига да е направено правилно.

Меки цветове и леглото, издигнато високо, ще даде възможност да се използва мястото за съхранение отдолу. Виждате, че това е популярно решение за малки пространства. И много умно.

Инвестирайте в многофункционални мебели! Опциите за половин гардероб, полу-чекмедже могат да бъдат много полезни в малка стая. Или малко бюро, което се удвоява като нощно шкафче.

 

Цветове за малката детска стая трябва да бъдат светли и неутрални. Пуснете и много естествена светлина - ако е възможно - озарете всяко малко пространство.

Легла на два етажа за детската стаяЛеглата на два етажа са понякога единственият избор за детска стая
Сподели: