Ето как да насърчите здравословната енергия в стаята на детето ви

Лесни фън шуй практики 

523

Знаете ли, че древното изкуство на Фън Шуй в стаята на детето може да насърчи щастието и удовлетворението през всеки аспект от живота му? Подредбата на стаята по принципите на това течение може да осигури успокояващо бягство от хаоса на света около тях.

Оптималната детска стаяЛегло, бюро и шкафчета на 3 кв. метра площ

За да постигнете това въздействие, не е толкова трудно. Все пак добрият енергиен поток е от съществено значение за всеки и може да има положителен ефект върху щастливия и успешен жизнен път.

Местата, на които прекарвате най-много време, имат дълбоко въздействие върху живота ви. Насърчаването на добрия Фън Шуй у дома помага за създаването на положителна житейска траектория със смислени, целенасочени проекции в пространството, които водят до усещане за комфорт и лекота.

Идеи как да оформим детското работно мястоЗадължително естествена светлина!

Околната среда на детето не е изключение. Ето защо помислете за декорация на стаята му в тон с философията.

Тъй като детето прекарва голямо време в стаята си, Фън Шуй препоръчва цветове и вещи, които да насърчат игра, спокоен сън и творчество, които да развият пълния му потенциал.

Първо и най – важно правило е да редуцирате бъркотията. Когато наоколо е пълно играчки, разхвърляни вещи, несгънати дрехи, е трудно на всеки човек да се концентрира и да се чувства спокоен, да не говорим за дете. Когато в стаята е чисто, подредено и хармонично, децата могат да бъдат по-креативни и да развият въображението си.

Правилно разположение на леглото - за по – спокоен и добър нощен сън и усещане за контрол леглото трябва да се постави диагонално от и към вратата. Особено за малки деца е полезно да има една страна на леглото срещу стена, за да се чувстват сигурни и защитени. (По-големите деца и възрастните обаче се нуждаят от достатъчно пространство от двете страни на леглото.)

Спокойни цветове – меките сини и зелени цветове стимулират растежа, като същевременно създават спокойна атмосфера.

Огледало - за едно дете огледалото може да помогне за доброто самочувствие. То трябва да отразява най-малко горната половина на тялото в нейната цялост.

Минимум електроника - Технологичната епоха навлиза във всяка част от живота ни и може да бъде особено агресивна в детската спалня. Отрицателните ефекти от прекалено многото електроника варират от тревожност и стрес до заболяване и увреждане на нервите. Ако все пак решите сложите някаква електроника в стаята, телевизорите, компютрите и видеоигрите трябва да се държат на поне 80 см детето докато спи.

Създайте зона с Чи енергия където детето учи. Това ще постигнете най – добре като го стимулирате да поддържа подредено бюрото, лавиците и шкафовете с учебници.

Ако има сертификати за постижения, закачете го на място, където могат лесно да бъдат видени и оценени.

Малко огледало на стената над бюрото, отразява активността зад него и помага за съсредоточаването.

Опитайте се да елиминирате мебелите с остри ръбове. Особено при нощните шкафове, ако те сочат към главата  докато спи, е особено опасно.

Сложете вещи, които то харесва и които го карат да се чувства спокойно. Това ще помогне за повече хармония и баланс в живота му.

 

Как да направим мечтаната детска стаяПредлагаме ви няколко съвета как да го постигнете
Сподели: