Декориране на детска стая: 5 актуални идеи

Декориране на детска стая: 5 актуални идеи
Източник: unsplash.com

Неутрален диапазон

Оптималната детска стая

Може да си спестите пространство и усилия в обзавеждането на детската стая с този комплект, наречен Sleep & Study...

30/12/2015

Детските артикули, ориентирани към пола, отдавна не са актуални, тоест за момчета - коли и супергерои, за момичета - еднорози и принцеси. И всичко това в ярки и наситени цветове. На детската стая трябва да се гледа по различен начин. Това трябва да е стая, в която може да живее възрастен. Затова избирайте неутрални цветове – бежово, бяло, сиво.

Идеалната детска стая

Детската стая понякога се превръща в пространство, запълнено от легла, маса и столове. Е, и купища играчки. Но това, ...

10/12/2015

Декорът, който ще се състои предимно от играчки и рисунки на малкия собственик на стаята, ще добави цвят към интериора. Те са тези, които ще придадат детско усещане. С течение на времето всичко това може да бъде премахнато и това ще се превърне в спалня за тийнейджъри.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Freya Light (@freya_russia)

Тапет

На етапа на проектиране на детска стая може да боядисате едната стена с висококачествена бяла боя, който лесно да се мие. Когато детето порасне, то ще може да използва тази стена като огромно платно. По-добре е да рисувате върху него с миещи се маркери. След известно време можете просто да пребоядисате тази или всички стени в цвета, който собственикът на стаята ще избере.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por myDecor (@mydecorrussia)

 

Ако искате да сложите тапет с някакъв мотив, направете го по същия начин -локално, тоест изберете една стена. Изглежда доста впечатляващо и няма да е толкова скъпо, когато трябва да го смените.

Принцип на Монтесори

Монтесори е метод на обучение, който се основава на принципа на самостоятелната дейност на детето. Тази концепция трябва да се прилага при проектирането на детска стая. Тоест, ако детето трябва да се облече за училище или детска градина, тогава то трябва да може самостоятелно да вземе необходимите неща от гардероба, след което ги поставя обратно на мястото им. Същото важи и за играчките и ученическите пособия.

 

Разделителни маси

Това е подходящо решение за всички деца, независимо от техните хобита. Обикновено, докато детето ходи на детска градина, една маса му е достатъчна, но щом започне училище, мястото става малко. Тук то трябва да прави домашна работа, а също и творчески проекти. Децата обикновено се уморяват да прибират книги и тетрадки всеки път и масата се превръща в бъркотия. Затова, ако има място, по-добре е да осигурите отделно място за творчество в стаята.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от YUCUBEDESIGN | YULIA & YULIA (@yucubedesign)

Максимална осветеност

В детската стая трябва да има много светлина. При избора на светлинни решения трябва да се вземат предвид няколко сценария. Стаята трябва да има обща светлина, декоративно осветление, което може да работи като нощна лампа, аплик за четене и настолна лампа. По-добре е да поставите масата до прозореца. Тук работи правилото: ако детето е дясна ръка, тогава светлината от прозореца трябва да пада от лявата страна и обратно, ако детето е лява ръка, тогава отдясно. Тогава няма да има сенки, но най-добрият вариант е маса срещу прозореца.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...