Интериорът на модерната баня

Страхотни идеи за всеки стил и вкус

212

Мечтаете ли за стилна и функционална баня? Защо ли питаме, всеки го иска. Просто понякога не знаем точно какво търсим и ни липсват идеи. Не се притеснявайте, предлагаме ви няколко предложения за цветове и дизайн, които може ни да точно вашите.

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

Вижте ги и дайте тласък на въображението си.

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

Жълт цвят в банята: топъл, уютен, искрен

5 идеи за малката баняАко не сте от щастливците, разполагащи с голяма баня, следващите пет идеи ще ви бъдат от полза

 

Слънчево жълто е идеалният цвят, който създава лятно настроение в банята. Подобен дизайн е в тенденция днес. Ако не искате жълти плочки, пробвайте с ярките аксесоари или кърпи.

Стилна баня: камък в интериора

Изборът на стил за дизайн на банята е въпрос на вкус и финанси. Стилна каменна облицовка добавя лукс към интериора. Ако бюджетът ви е ограничен, можете да помислите за опция с влагоустойчиви 3D тапети.

Растения за баня: свежест в интериора

Смятате, че банята не е място за растения? Грешите! Има много влаголюбиви видове, които биха се чувствали  чудесно тук. Например, вечнозелени замиокулкас, спатифилум или аспидистра.

Дизайнът на малка баня: творческа идея с минимални инвестиции

В една малка баня не винаги е необходимо да прикривате тръбите. Ако имате стари такива, може да ги превърнете в част от интериора – боядисайте ги или ги заменете в такива с ретро визия и ги използвайте като място за закачане на кърпите.

Ако банята е комбинирана, помислете как да се възползвате оптимално от мястото. Например мястото над тоалетната може да се използва за съхранение на тоалетната хартия.

Стилни стелажи, плетени конструкции и рафтове позволяват поддържането на реда в банята, визуално разширяват границите и добавят чар.

Тапети или плочки

Всеки би очаквал да сложите плочки в банята. Защо обаче да не бъдете различни и да не сложите влагоустойчиви тапети, например. Идеята е да се впишат хармонично в интериора и да са естествена част от дизайна.

Цветната баня е на мода

Какво ще кажете за "експлозия на цветове" в банята? Бялата основа е чудесна основа и дава възможност за много цветни експерименти.

Погледнете надолу

Един от най-важните етапи от реализацията на банята е изборът на подови настилки и цвят. Ако цялостният интериор изглежда скучен и монотонен, разведрете дизайна с шахматни плочки, мозайка, имитация на паркет, а ако имате възможност – мрамор би стоял чудесно.  

Изтрийте границите

Един от начините, с които може да разширите визуално пространството в банята е като премахнете границите чрез плочките. За ефекта на безкрайност, сложете плочки с еднакъв дизайн върху пода и стените. И не забравяйте за стъклените врати за душ.

 

Баня в небесносиньоНюансите на небесносиньото притежават способността да подчертават изискания стил
Сподели: