Красиви бани в сиво

Неутралното винаги е печеливша стратегия

366

Ремонтът на банята правим е този, който правим най – рядко домовете си. И си има основателни причини. Той е най – труден, по време на строителните дейности е изключително прашно и животът в апартамента е почти невъзможен, ако не разполагате с допълнителна баня или тоалетна, дискомфортът е огромен, и не на последно място – е доста скъпо.

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята

Ето защо когато дойде време за промяна на банята, трябва внимателно да обмислим цветовите решения.

Ако сте традиционалисти или не смеете да рискувате, най – вероятно ще се спрете на неутрална цветова палитра. Сред нюансите, които да доста предпочитани е сивото. И ако смятате, че сива баня означава скука, грешите.

Какъв цвят да е банята?Изборът е богат

Сивият цвят се отличава с изключително богата палитра от топли и студени оттенъци, а това позволява създаването на изискван и лек интериор. Освен това сивият цвят е подходящ за всеки интериорен стил – традиционен, модерен, индустриален.

Ако изберете сивото за основен цвят, съчетайте го с различни нюанси, за да придадете интересен вид. Може да комбинирате и с плочки – фриз, в които има лек цвят, например лилаво. Ефектът би бил забележителен. Ако искате по – слънчево излъчване, добавете малко жълто или оранжево, които да изпъкнат на сивата цветова схема.

В случай, че залагате на бяла баня, може да използвате сивият цвят като акцент и да го превърнете във фокусна точка. Например изберете шкаф или мивка в сиво, сложете кърпи в сиви тонове, изберете и подобни аксесоари.

Сивият цвят е много богат на тонове, затова няма да сбъркате, ако заложите на него. А благодарение на разнообразието на плочки като модели, шарки, форми, фризове, сивата баня може да се превърне в най – любимото място у дома.

Ето няколко бани в сиво, които ще ви вдъхновят.

 

Черна баня ли?Черното е не особено популярен цвят за баня, но традициите трябва да бъдат нарушавани
Сподели: