Баня в небесносиньо

Баня в небесносиньо

Създаването на баня в небесносини цветове представлява традиционен начин на оформяне. Всъщност, в исторически план се наблюдава дълга еволюция на този естетически избор.

В момента разполагаме с изобилие от материали, детайли и санитарни продукти, които позволяват наистина да постигнете уникален ефект при оформянето на банята си. Нюансите на небесносиньото притежават способността да подчертават изискания стил.

Разбира се, трябва да си дадете сметка, че небесносиньото е студен цвят, който се асоциира с небесната безкрайност, с чистотата на водата и с крайбрежието на тропичен остров.

Всичко описано до тук говори за съотнасянето на този цвят с много положителни емоции. Небесносиньото може да успокоява, да спомага за концентрацията и да отхвърля надалеч излишната емоционалност. Стая в небесно синьо създава усещане за спокойствие и почивка.

За да разнообразите небесносиния интериор, можете да го съчетаете с още един или дори няколко цвята, които да се откроят на основния фон. Небесносиньото обогатява атмосферата на банята със свежест и умиротворяващо настроение. Най-удачните съчетания са с бяло, синьо виолетово, сиво и бежово.

Ако ви прави впечатление хладината, която лъха от небесносиньото, използвайте смекчаващи топли цветове – жълто, оранжево, розово и кафяво. Всяко едно съчетание изглежда оригинално. Най-зрял и сочен цвят, с който можете да съчетаете небесносиньото, е оранжевият. Повече дълбочина ще придаде комбинация с кафяво.

Съчетанието на небесносиньо с жълто добавя в интериора на банята оптимистичност и пролетно настроение. Подобни решения са препоръчителни за млади хода. За романтичните натури е идеално комбинацията на небесносиньо и розово. Изборът на розови аксесоари в стая в небесносиньо е желателно да бъде умерено, за да не пренатоварите общия изглед.

Колкото до мебелировката, една стая в небесносиньо се съчетава идеално с тъмни мебели от дърво. Разбира се, това не е осъществимо в банята, но отново можете да се поразтърсите за подобни варианти в магазините за мебели за баня.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...