Баня в небесносиньо

Нюансите на небесносиньото притежават способността да подчертават изискания стил

2336

Създаването на баня в небесносини цветове представлява традиционен начин на оформяне. Всъщност, в исторически план се наблюдава дълга еволюция на този естетически избор.

В момента разполагаме с изобилие от материали, детайли и санитарни продукти, които позволяват наистина да постигнете уникален ефект при оформянето на банята си. Нюансите на небесносиньото притежават способността да подчертават изискания стил.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Разбира се, трябва да си дадете сметка, че небесносиньото е студен цвят, който се асоциира с небесната безкрайност, с чистотата на водата и с крайбрежието на тропичен остров.

Всичко описано до тук говори за съотнасянето на този цвят с много положителни емоции. Небесносиньото може да успокоява, да спомага за концентрацията и да отхвърля надалеч излишната емоционалност. Стая в небесно синьо създава усещане за спокойствие и почивка.

За да разнообразите небесносиния интериор, можете да го съчетаете с още един или дори няколко цвята, които да се откроят на основния фон. Небесносиньото обогатява атмосферата на банята със свежест и умиротворяващо настроение. Най-удачните съчетания са с бяло, синьо виолетово, сиво и бежово.

Ако ви прави впечатление хладината, която лъха от небесносиньото, използвайте смекчаващи топли цветове – жълто, оранжево, розово и кафяво. Всяко едно съчетание изглежда оригинално. Най-зрял и сочен цвят, с който можете да съчетаете небесносиньото, е оранжевият. Повече дълбочина ще придаде комбинация с кафяво.

Съчетанието на небесносиньо с жълто добавя в интериора на банята оптимистичност и пролетно настроение. Подобни решения са препоръчителни за млади хода. За романтичните натури е идеално комбинацията на небесносиньо и розово. Изборът на розови аксесоари в стая в небесносиньо е желателно да бъде умерено, за да не пренатоварите общия изглед.

Колкото до мебелировката, една стая в небесносиньо се съчетава идеално с тъмни мебели от дърво. Разбира се, това не е осъществимо в банята, но отново можете да се поразтърсите за подобни варианти в магазините за мебели за баня.

Сподели: