Детайлите, които ще направят една баня луксозна

Детайлите, които ще направят една баня луксозна

Обикновено отдаваме малко значение на интериора на банята, като се фокусираме върху други стаи, в които прекарваме повече време. Банята обаче е не по-малко важна в цялостното възприемане на апартамента. Ето как да оборудвате баня, така че да изглежда стилна, красива и скъпа, но в същото време да инвестирате в ремонт до минимум.

Топ 10 съвременни дизайни за баня

Градска баня с метро плочки Плочките от пода до тавана подчертават височината на помещението, докато монохромната ...

16/01/2016

1. Елементи, съчетани в тон

Как да направите интериора на банята хармоничен и да комбинирате всички детайли заедно? Изберете възможно най-много елементи в един нюанс. Това могат да бъдат кранове, лампи, мебелен обков, рамка за огледало, душ кабина и др. Колкото повече такива детайли има в банята, толкова по-скъпа и обмислена ще изглежда тя. Изберете обединяващ цвят, в който лесно можете да намерите различни предмети. Съветваме ви да откажете хромираните повърхности - те изглеждат скучни и остарели. По-добре е да обърнете внимание на черни или златисти елементи, които винаги са на мода.

10 свежи идеи за банята

Ако искате да обновите банята си, почерпете идеи от следващите 10 снимки: Стъклени лавици Уникална подова настилк...

27/12/2015

2. Светлина на нивото на огледалото

Друг нюанс, който отличава стилната и скъпа баня от бюджетната, е сложността на осветлението. Никога не може да се създаде елегантно пространство, ако има само един полилей в центъра на тавана или няколко вградени прожектора в стаята. Много е важно да се обмислят различни сценарии за осветление, допълвайки основния източник на светлина с местни. Най-простата техника, която може да бъде напълно приложена без помощта на дизайнер, е да повярвате на нивото на огледалото над мивката на аплика на дълъг кабел. Ще се окаже не само красиво, но и практично - благодарение на допълнителното осветление ще бъде много по-удобно да се грижите за кожата, да нанасяте грим и да направите тоалет. 

3. Декор

Все още ли смятате, че банята и декорът са несъвместими неща? Напразно! Добавя естетика, придава на стаята определен чар. Дори ако в стаята има много малко място, това не е причина да отказвате декорации. Изберете нещо просто и компактно, като ароматизирани свещи, ваза със зелени клони, поднос с малка кутия. Не трябва да има много такива елементи - няколко стилни копия ще са достатъчни.

За да може декорът органично да се впише в околната среда, погрижете се за затворени системи за съхранение, в които можете да приберете всички домашни дреболии. И не забравяйте редовно да разчиствате. Що се отнася до предметите, които трябва да се виждат (чаша четки за зъби, дозатор за сапун и т.н.), уверете се, че те също изглеждат естетически. Сега например дървените четки са на мода.

4. Акцентиращи цветове

Един от признаците на бюджетен интериор, проектиран набързо, е цветовата схема. Обикновено хората, които правят ремонти сами, се страхуват да не направят грешка и затова се придържат към неутрални бели или бежови цветове. Не може да се каже, че това решение е предварително провал. Просто му липсва жар и интериорът може да изглежда скучен.

Дизайнерите винаги работят смело с цвят, в техните проекти често се срещат ярки мебели, акцентни стени, смели аксесоари. Съветваме ви да следвате същия път и да разнообразите малко цветовата палитра. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...