Това е причината алуминиевото фолио има блестяща и матова страна

Най-накрая отговорът на този толкова мистериозен факт  

1904

Когато вземем домакинското фолио в ръка, логично възниква въпросът – "Коя страна да използвам – лъскавата или матовата?"

10 приложения на алуминиевото фолиоАлуминиевото фолио е аксесоар, който е задължителен за всяка кухня. Дали знаем обаче всичките му приложения? Нека проверим.  

И дали не сме го правили грешно през цялото време?!

Сега можете да си въздъхнете с облекчение: Както се оказва, няма "правилна" страна на алуминиевото фолио при готвене, така че няма как да провалите вечерята. И двете страни са еднакво ефективни при нагряване, така че просто изберете която предпочитате.

5 неща, които може да промените със самозалепващо се фолиоОсвен обичайните шкафове и чекмеджета, разбира се  

Но тогава, защо точно алуминиевото фолио има блестяща и матова страна на първо място?

Експерти от Reynold's Kitchen казват, че разликата между двете страни се дължи на производствен процес, наречен фрезоване, по време на който се прилага топлина и напрежение за разтягане и оформяне на фолиото. Два слоя фолио се притискат едновременно и се пресират, в противен случай би се счупило при използване.

„Когато фолиото е в контакт с друг слой, това е матираната страна, обяснява Рейнолдс. Лъскавата страна е фрезованата, без да е в контакт с друг лист метал. Ефективността на фолиото е една и съща, която и страна да използвате.

10 нови приложения на алуминиевото фолио Подозирахте ли, че този продукт е толкова полезен  
Сподели: