10 нови приложения на алуминиевото фолио

Подозирахте ли, че този продукт е толкова полезен  

3374

Изпечете перфектния пай

За да не изгори ръба на пая, покрийте го с ленти от алуминиево фолио по време на печенето.

Създайте специални форми на тавата

Направете торта за рожден ден, торта - сърце за влюбени, коледно дърво или друга форма като оформите фигура с помощта на двойно прегънато алуминиево фолио.

При овлажнена кафява захар

Ако кафявата пудра захар се е овлажнила, сложете бучка в алуминиево фолио и сложете във фурната на 150 ° C за пет минути.

Украсете тортата

Ако нямате шприц, оформете конус с парче дебело фолио и декорирайте. След това само изхвърлете.

Съхранявайте хлебчетата топли

Ако искате да поднесете топли домашните хлебчета, обвийте ги прясно изпечени в салфетка и поставете отдолу лист алуминиево фолио. Фолиото ще отрази топлината и ще запази хляба топъл.

Съхранявайте сребърните прибори

Съхранявайте почистените и излъскани сребърни прибори върху лист от алуминиево фолио, за да предотвратите потъмняването. Ако искате да ги запазите по – дълго време блестящи, първо ги опаковайте в прозрачно фолио, а след това и в алуминиево и запечатайте.

Съхранявайте телените гъби за почистване на съдове

Ако само след едно използване на телчицата за съдове установите, че е ръждясала, следващият път подложете лист алуминиево фолио на дъното на чинийката. Не забравяйте да изхвърляте периодично водата, която се събира.

Поддържайте фурната чиста

Ако печете нещо, което може да изкипи, сложете лист фолио под тавата. Така ще пада върху него, а не във фурната.

Подобрете ефективността на радиатора

Ето един лесен начин да имате повече топлина от старите си чугунени радиатори, без да харчите и стотинка. На стената зад радиатора залепете лист фолио с лъскавата страна навън. Така топлината ще се отразява и няма да „бяга“ навън.

Скрийте петната в огледалата

Понякога малко обелено парченце в огледалото може да е много дразнещо. Можете лесно да прикриете малките недостатъци, като поставите парче от алуминиево фолио, с блестяща страна навън, на гърба на стъклото.

Сподели: