10 приложения на алуминиевото фолио

10 приложения на алуминиевото фолио

1. Застелете шкафовете и чекмеджетата - така не само почистването ще бъде по-лесно, но съши намирането на дребни неща в някой тъмен ъгъл. 

2. Полирате сребърните съдове  - застелете съд с фолио (лъскавата страна нагоре) и поставете сребърните съдове. Изсипете ¼ чаша сода и вода. Оставете за минути.3. Почистете грила - Направете топка с алуминиевото фолио и изчистете скарата на грила от загорялата мазнина.

4. Предпазва тестото на пая - Притеснявате се да не изгорите вашия ябълков пай? Покрийте краищата с ринг от алуминиево фолио, за да избегнете прегаряне.5. Предпазвате кредитната карта - Ако увиете кредитната карта с фолио може да я предпазите от скиминг и кражба на данни6. Почистете съдовете - Подобно на съвета за скарата, може да използвате фолио за почистване на съдове от стъкло или чугун.
 
7. Изгонете птиците - Хубаво е да виждате птиците в градината си но не и ако имате дървета с плодове. Тогава гледката определено няма да ви допада. Затова прогонете птиците като завържете алуминиево фолио, което да отразява светлината.8. Поместете лесно тежките мебели  - Увийте краката на тежките мебели ако искате да ги преместите по-лесно. Внимавайте обаче при по-деликатните повърхности, защото може да ги надраскате.

9. Изгладете по-бързо дрехите - Алуминиевото фолио отразява светлината, затова опитайте да сложите парче фолио на плочата на ютията, за да изгладите по-бързо гънките.

10. Направете фуния - В случаи, в които нямате фуния, а ви трябва спешно, парче фолио ще свърши чудесна работа.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...