Идеи за интериорен дизайн, които може да намерите за безполезни в бъдеще

Идеи за интериорен дизайн, които може да намерите за безполезни в бъдеще

 Всеки от нас се опитва да направи дома си не само уютен, но и удобен. Накъдето и да се обърнем, получаваме съвети и идеи как да проектираме жилището си. За съжаление, някои се оказват безполезни от практическа гледна точка и може да съжалявате за загубеното време и пари, след като сте ги приложили. Ето няколко примера:

Особености на космическия дизайн

Представяли ли сте си, че можете да направите дизайна на детската стая или пък хола в стил космос? Оказва се, че не е...

18/11/2015

Каменна мивка с плоско дъно

Наистина този тип мивка изглежда хубава и модерна, но има значителен недостатък, за който хората научават след известно време. Доста трудно се поддържа чисто поради плоското дъно, водата не се оттича напълно и остава малко количество от нея, което води до появата на неестетично изглеждащи натрупвания. Освен това почистването на остатъците от сапунена пяна от ъглите на мивката не винаги е лесно. Това означава, че ще трябва да избирате между красота и практичност.

Мивки за баня с уникален дизайн

Мивката е важен акцент във всяка баня и изборът й по цвят, форма и дизайн трябва да е съобразен с големината и стила ...

07/04/2016

Килими във входа

Често виждаме меки килими на пода във входовете във филмите или телевизионните предавания. Винаги изглежда чисто. Но не всички страни имат изключително чисти улици и ако по подметките на обувките ви е останала мръсотия, поставянето на килими в коридора не е най-доброто решение. Освен това, ако у дома има домашни любимци, които понякога излизат на разходка, бактериите по лапите им, могат да се настанят в купчината на килима. Следователно тази подова настилка изглежда красива само на големия екран и не изглежда изисква внимателна поддръжка, но в действителност трябва да се почиства всяка седмица или две. Жалко е, че хората научават за това едва след като вече са започнали да го използват то.

 

Светли фуги между плочките в банята

Светлата баня винаги изглежда красива на снимки, особено когато подът е бял. Въпреки това, поради постоянната влажност и твърдата вода, фугите между плочките започват да потъмняват, тъй като се образуват плака и мухъл. В резултат на това банята губи привлекателния си вид с времето. Опитайте вместо това да използвате по-тъмна фугираща смес, за да запазите банята си свежа за по-дълъг период от време.

Стъклена маса в кухнята

Стъклената маса изглежда стилна, тъй като пропуска светлината. Но в същото време неща като пръстови отпечатъци, прах и ивици могат да се виждат и на повърхността му. Малко вероятно е да можете да избършете добре този вид плот с нормален парцал. Ще трябва да използвате специални почистващи препарати и микрофибърни кърпички или да постелете върху нея покривка - но в този случай идеята за закупуване на стъклена маса става безсмислена.

 

Пространство над вашите кухненски шкафове

Празното пространство над кухненските ни шкафове всъщност е неизползвано. Ето защо по-добра идея е да направите тези шкафове достатъчно високи, за да стигат до тавана. Тогава не само ще можете да увеличите визуално височината на тавана, но и ще си спестите досадното почистване на труднодостъпни места. Все пак имайте предвид, че е важно да оставите малко пространство между отварянето на вратите на шкафа и вграденото осветление.

Отворени рафтове

Всички знаем фразата „Няма такова нещо като твърде много място за съхранение“. Следвайки това правило, в крайна сметка планираме множество рафтове, където спретнато ще поставим всички необходими неща. На пръв поглед може да е удобно и красиво — вижда се всичко и пасва на цялостния дизайн. Но когато дойде време за следващото почистване, тези рафтове се превръщат в главоболие поради огромното количество прах, натрупан върху тях.

 

Спално бельо от коприна

Свикнали сме да мислим, че спалното бельо от естествена коприна е знак за лукс и изискан вкус. Обзалагаме се, че дори сте си помисляли да си купите такъв комплект поне веднъж в живота си. Но този избор е непрактичен, защото спалното бельо от коприна се мачка и остава студено на допир. И основният им недостатък е, че са изключително хлъзгави.

Легла с широка основа

Ние прекарваме една трета от живота си в сън, поради което неща като нашето легло трябва да се избират изключително внимателно и отговорно. Напоследък, отчасти благодарение на рекламата, хората започнаха да избират легла в стил подиум, защото тези мебели изглеждат необичайни и стилни. Практиката обаче показва, че е изключително неудобно за лягане и ставане.

Шкафове с големи огледала

Гардеробите с големи огледални врати са доста популярно интериорно решение, което помага за визуално разширяване на границите на стаята. Този визуален трик обаче има и своите недостатъци - следите от ръце и прах ще бъдат много видими на тази голяма повърхност. Дори почистването му няколко пъти седмично няма да помогне да се отървете от този проблем. Освен това огледалните врати са доста скъпи.

 

Плот от черен лъскав камък

„Стилен, модерен и богат“ са първите думи, които идват на ум, когато видим черен каменен плот. Ето защо все повече хора го избират. След малко обаче става ясно, че този избор всъщност е грешен, защото всяка капка вода, която попадне на повърхността му и засъхне, оставя ивици и петна. Това също означава, че ще трябва постоянно да миете и бършете зоната около мивката.

 

 

 

10 идеи за модерен дизайн на всекидневната

В червено Тайната да опитомите червеният цвят е да балансирате с бяло. Червените стени са омекотени с бялата камин...

12/12/2022
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...