Предмети от бита, които не са толкова полезни, колкото производителите искат

Предмети от бита, които не са толкова полезни, колкото производителите искат

Рафтовете на супермаркетите са пълни с различни домакински стоки, които обещават да премахнат петна, да се отърват от бактерии и много други на пръв поглед полезни неща. Но в действителност не всички от тях са толкова полезни, колкото сме склонни да мислим. Вижте кои са онези битови предмети, които всъщност не са толкова ефективни.

Идейни начини да покажете любимите си вещи

Понякога имаме толкова много любими аксеоари, че ни е трудно да ги изложим. Как да ги покажем, без да се получи претр...

29/08/2016

Хартиени кърпи

През 1931 г. Артър Скот представя на света първите хартиени кърпи за кухнята. Сега можете да ги намерите в почти всяко домакинство. Обикновено се купуват заедно с тоалетна хартия и хартиени салфетки, така че възниква логичният въпрос: За какво всъщност ни трябват?

25 невероятни аксесоари, които ще поискате да имате

Дизайнерите са хора, които могат да превърнат съвсем обикновените предмети в нещо напълно неочаквано и различно. Пред...

12/09/2016

Първо, те почти не се различават от всички други хартиени продукти за дома. Хартиените салфетки например са не по-малко ефективни от кърпите, ако трябва бързо да избършете излишната мазнина от тигана. Второ, ние сме склонни да използваме и платнени кухненски кърпи. Те обикновено са по-евтини от хартиените си колеги, но можете да изсушите ръцете си с тях също толкова добре.

Кърпи за прах от пера

Пуховете за прах се предлагат в различни размери и могат да бъдат направени от различни материали, от полипропилен до щраусови пера. И всички те работят по един и същи начин - перата привличат прах поради статично електричество. Въпреки това малко прах все още остава върху повърхностите или пада на пода, така че трябва да използвате допълнителни почистващи инструменти, за да го премахнете. Ето защо е много по-ефективно да използвате кърпа вместо кърпа за прах.

 Вакуумни торбички

Вакуумните торби са много популярно решение за съхранение на големи неща. Те обаче не винаги са толкова ефективни, колкото се рекламират.

Първо, не можете да съхранявате наистина големи неща в тях, като пухени завивки или пухени якета. Второ, дрехите, които се съхраняват дълго време в найлонов плик, могат да загубят формата си и да придобият неприятна миризма. Трето, закопчалките Ziplock в някои чанти са доста слаби и пропускат въздух, така че чантите си възвръщат обема. Затова понякога си струва да помислите за други методи за съхранение, като кошници за дрехи или кутии от плат със закопчалки.

Прахосмукачки за клавиатури

USB прахосмукачката е безопасна алтернатива на обикновената прахосмукачка за изчистване на вашата клавиатура от мръсотия. Ако подарите това устройство на някого, той със сигурност ще оцени вашата креативност, но едва ли ще го използва често. Първо, ние не почистваме клавиатурите си всеки ден, и второ, има по-достъпни алтернативи, като обикновен вентилатор или обикновени кърпички.

Освежители за въздух

Освежителите за въздух замаскират миризмите, но не премахват причината за тях. Освен това те могат да бъдат вредни, защото съдържат токсични вещества, които могат да причинят проблеми с дишането.

Ако в къщата ви мирише лошо, проверете кофата за боклук или хладилника за развалени остатъци от храна или дори тръбите. Едва след отстраняване на причината за лошата миризма има смисъл да се използват ароматни вещества за освежаване на въздуха.

Антибактериални кърпички

Въпреки името си, антибактериалните кърпички всъщност могат да разпространяват бактерии наоколо. Освен това те не са толкова ефективни при почистване на повърхности и са склонни да оставят петна от сапун.

USB вентилатори

Противно на слуховете, USB вентилаторите не могат да повредят компютъра ви, когато се използват правилно. Въпреки това, те не са толкова ефективни, колкото си мислим - някои от тях са твърде малки и могат да се счупят след 3-4 дни употреба. В горещите дни е много по-безопасно да използвате по- мощен вентилатор или да опитате други методи за охлаждане, като пиене на студена вода.

Препарати за почистване на фурни

За да почистим правилно фурната, често използваме разяждащи химикали, но те могат да бъдат наистина вредни за вашето здраве. По време на почистване може да почувстваме дразнене в гърлото, носа или очите. И ако не отстраните правилно остатъците от тези химикали от стените на фурната, тези вещества ще започнат да се изпаряват веднага щом включите фурната, отравяйки въздуха и дори храната.

Освен това тези химикали могат да повредят и самата фурна. Например, те могат да разрушат емайла на някои части, което ще доведе до корозия и счупване. За да избегнете ненужни рискове, можете да използвате домашен натурален почистващ препарат- смесете сода за хляб с водороден прекис и препарат за миене на съдове и използвайте получената смес за почистване на фурната.

Маски за очи

Често използваме маски за очи за по-добър сън. Този елемент обаче може да причини здравословни проблеми, като проблеми със зрението. И ако маската е прекалено стегната, може да имате замъглено зрение след събуждане.

Валяци за мъх

Изглежда, че ролката за мъх е основен елемент от домакинството, особено ако имате домашни любимци у дома. Но една ролка лепкава хартия има тенденция да се изчерпва доста бързо и изисква чести смени, което е доста скъпо. Интернет потребителите препоръчват вместо това да използвате тиксо или четка за мъх.

Ножове за масло

бзалагаме се, че много от нас имат ножове за масло в кухнята , които сме наследили от нашите родители или баби и дядовци. Вероятно обаче няма да си спомните кога за последен път сте ги използвали. И това е съвсем логично, тъй като е много по-лесно да нарежете маслото с обикновен нож, вилица или лъжица.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...