Особености на космическия дизайн

Особености на космическия дизайн

Представяли ли сте си, че можете да направите дизайна на детската стая или пък хола в стил космос? Оказва се, че не е трудно. За целта ще ви приведем няколко съвета от специалисти.

За да получите истински космически дизайн, необходимо е първо да решите всички вселенски проблеми, т.е. правилно да пресъздете усещането за отсъствие на гравитация, да използвате вертикални и хоризонтални линии и т.н. Задължително е също така да подберете мебелите така, че да са многофункционални и леки.

Палитра от космически цветове и форми

Особено внимание трябва да отделите на цветовата гама на интериора. Като цяло необходими са ви ярки нюанси – виолетово, оранжево, синьо. За космическа стая идеален още e белият цвят – той е ослепителен, стерилен и прави пространство по-голямо визуално.

Ако правилно подберете мебелите, те ще служат като основен декоративен елемент за стила, отразяващ променящата се космическа реалност. Търсете необичайни форми дивани, столове, кресла, маси и шкафове с допълнителни функции – така прекрасно ще внесете космическия стил в интериора.

Избягвайте претоварване на помещението с мебели. В космическия стил не се вписват също така усложнени и натоварващи предмети. Идеални са всички предмети, характеризиращи се с лаконичност, простота и не акцентиращи прекалено много върху себе си.

Космическият дизайн е немислим без създаването на определено осветление. Подобно на космическите кораби във филмите, измислете цяла комбинация от мигащи лампички. Насочващите лампи ще ви осигурят ефект на тайнствен полумрак и отлично подчертават тъмните стени.

Необичаен декор и аксесоари

Таванът е най-подходящото място за изразяване на космическата тема. Небе, покрито със звезди, знаци от зодиака и т.н.

Можете лесно да създадете космически интериор с помощта на добре подбрани мебели. Те трябва да се съчетават с еднотонни светли тапети и предмети от декора.

За да подчертаете космическата тема, използвайте мотиви за безграничност. Стенни свещници, фигурни на чуждоземни същества и т.н. Добре подбраните декоративни предмети, дори и съвсем малко на брой, са изключително важни.

Възможно е от желание да не постигнете хаос и липса на хармоничност в интериора, да решите да избягате от сдобиването с важни детайли. Но знайте, че адекватно избраните фототапети с изображение на вселената са идеални. Не ги пренебрегвайте.

Разбира се, космическият интериор най-вече подхожда на детска стая. Тъй като в това помещение можете спокойно да използвате ярки цветове, да създавате фантастични образи и смело да прилагате и най-дръзките си мечти.

Ето няколко варианта, предложени от специалисти дизайнери:
- Лесно можете да въведете космически стол, като покриете всички повърхности, включително стените, мебелите и тавана с рисунки на тема космос.
- Обичайните лампи заменете с такива във формата на ракети, космически кораби, планети и т.н.

Можете да нарисувате звезди, луна, зодиакални знаци и т.н.
- Използвайте проектори. Те ще оживят тавана/небето.
- При повече желание и свободно време можете да обиколите магазините за мебели с нетипични форми и мотиви.

Интериорът на една космическа стая позволява използването на всякакви форми. Все пак старайте се да избягвате прекаленото разнообразие, в противен случай ще се загуби специфичната космическа атмосфера.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...