Къде не трябва да се окачва огледало и защо

Къде не трябва да се окачва огледало и защо

Ако вярвате на знаците, по-лесно е да не окачвате огледало никъде, за да не рискувате. Но всъщност най-важното е да не го правите на три места - в противен случай "магическите" свойства на огледалата (увеличаване на пространството и естетика) ще работят в полза на интериора.

11 идеи за огледало в спалнята

Мебелите с огледало набират все повече популярност напоследък. Особено силно това важи за гардеробите с огледала. Все...

14/06/2016

От гледна точка на практики като фън шуй , различните декоративни елементи и тяхното подреждане могат да привлекат положителна енергия, както и да изцеждат атмосферата на къщата, карайки обитателите да се чувстват уморени. Ако декорирате интериора според правилата на Фън Шуй, изберете правилните точки за инсталиране на огледала.

18 нестандартни огледала

Огледалата са често срещана декорация за стена във всяка стая. Освен декоративен елемент, те изпълват помещението със...

18/01/2017

Не закачайте пред врати и прозорци

Да, окачването на огледало в коридора  е страхотна и рационална идея. Опитайте се обаче да поставите отразяващата повърхност така, че да не гледа към входната врата (например, окачете я на странична стена или я скрийте в килера). Факт е, че огледало, окачено пред врата или прозорец, може да „извлече“ положителна енергия, просперитет и успех от къщата - според експертите по фън шуй положителното ще „напусне“ през образувания енергиен портал.

Не в кухненската зона до печката

Ако искате огледало в кухнята, опитайте се да му намерите място, което да е далеч от печката, а не срещу нея. Има поверие, че отразяващата повърхност в близост до горещата зона провокира енергийна умора и отнема два пъти повече сила от домакинята. Идеалното място за огледало в кухнята е срещу масата, на която се храни цялото семейство. Така ще привлече хармония и просперитет.

 

Не в спалнята

От гледна точка на езотеризма огледалата са портали, през които душите на спящите хора могат временно да напуснат телата си и да се „разходят“ между световете. За да не се "изгубят", експертите не препоръчват поставянето на огледала в спалнята. Смята се, че спящ човек не трябва да се отразява в огледалото - в противен случай може да му се случи неприятност. Освен това огледалото може да внесе раздор в семейните отношения, особено ако двойката току-що е започнала да живее заедно.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...