Натурални решения за намаляване на телесната миризма

Натурални решения за намаляване на телесната миризма
Източник: unsplash.com

Телесната миризма не е синоним на лоша лична хигиена, а заради определени бактерии, които живеят по кожата ни. Миризмата се появява, когато те разграждат протеините в потта ни. Съществуват обаче и други фактори, които могат да допринесат за миризмата на тялото. Такава е състояние, наречено триметиламинурия, което може да причини неприятна миризма на риба, но това се случва доста рядко.

Естествени домашни средства за почистване

Поддръжката на един дом не означава само чистене и подреждане, но и трябва да бъде свързана с мисъл за природата и ок...

10/08/2019

Основните виновници могат да бъдат пикантните и богатите на сяра храни. Две от най-разпространените от тях са лукът и чесънът. Други храни, като броколи и зеле, също съдържат сяра и следователно могат да допринесат за миризмата на тялото.

Дъхът с мирис на плодове и промените в телесната миризма могат да бъдат индикатор и за диабет. Ако подозирате, че това е вашият случай, трябва да се обърнете към лекар за поставяне на правилна диагноза.

11 идеи за употреба на чая от пакетче

Следващият път когато си направите чаша чай, не изхвърляйте торбичките. Оказа се, че те има много приложения, за коит...

05/04/2017

И ако дезодорантът не винаги може да помогне, ви предлагаме няколко естествени средства, с които може лесно да неутрализирате тези неприятни миризми.

Масло от мента

Можете да го смесите с вода и да го нанесете директно или да опитате следното: смесете 10 капки ментово масло, 4 с.л. царевично нишесте, 4 с.л. кокосово масло/ масло от жожоба, 4 с.л. сода за хляб и вода. Съхранявайте сместа в хладилник и я използвайте според нуждите.

Магданоз

Богат на хлорофил, магданозът се използва от години за борба с лошия дъх и лошата миризма като цяло. Просто сварете няколко стръка магданоз за около пет минути и изпийте водата.

Царевично нишесте

Царевичното нишесте има антибактериални свойства, което го прави чудесна алтернатива на дезодорантите. Направете паста и се измийте.

Розова вода

Розовата вода не само мирише чудесно, но има стягащо действие, което ще накара порите ви да се свият. Сложете 3 с.л. в бутилка с пулверизатор, смесени с 1 с.л. ябълков оцет, и воала!

Лимонов сок

Лимонът е киселинен и затова понижава PH на кожата, като по този начин убива всички бактерии, причиняващи неприятна миризма. Можете да втриете половинки лимон директно върху подмишниците си, да ги оставите да изсъхнат и след това да ги отмиете. Ако имате чувствителна кожа, смесете я с вода.

Масло от лавандула

Опитайте този дезодорант на прах: смесете 10 капки етерично масло от лавандула с 3 ч.л. царевично нишесте и 2 ч.л. сода за хляб. Съхранявайте го на хладно и тъмно място в продължение на няколко дни и той е готов за употреба.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...