Естествени домашни средства за почистване

Евтини алтернативи на скъпите препарати 

265

Поддръжката на един дом не означава само чистене и подреждане, но и трябва да бъде свързана с мисъл за природата и околната среда. Когато пазаруваме препарати за почистване, често сме объркани от десетките видове и марки, които ни обещават блестящи резултати и дълготраен ефект. Но опитните домакини знаят, че естествените решения могат да спестят време и пари, и са не по – малко ефикасни от скъпите им алтернативи.

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

От HomesToLove споделят някои полезни трикове, с които ще може да поддържате дома си по-чист и по-здравословен за по-дълго време.

Почистете готварската печка със сода за хляб

Хитри трикове за почистване, които правят дома ни сияещЧистият дом е щастлив дом  

Паста от сода за хляб и вода почиства фурните ефикасно без химикали. Просто нанесете на дъното на фурната и оставете за няколко часа (бъдете търпеливи, резултатът няма да дойде веднага) и изстържете засъхналата мръсотия, след което избършете. Сега ще имате за лъскава фурна без химикали.

Магическа гъба

Магическите малки гъби, които премахват всякакви следи от стени, плочки и уреди, благодарение на тяхната пяната те улавят мръсотията без химикали или препарати, само с вода.

Микрофибър

Микрофибърните кърпи са толкова ефективни при отстраняването на замърсявания, че често не е необходимо да използвате препарати. На пазара може да намерите и кърпи, тип гюдерия, които са изключително ефикасни в банята – за плочките, стъклото и крановете.

Направете си препарат за почистване на баня

Ако банята е много замърсена, направете си домашен препарат. За целта ви трябват смес с 2 части сода за хляб, 1 част сол и 1 част боракс.

Дезинфекцирайте със спрей от оцет с цитруси

Напълнете буркан с цитрусови кори и залейте с неразреден оцет. Оставете за няколко дни (до две седмици) и прецедете. Използвайте като естествен препарат, за да почиствате прозорците, пода и за дезинфекция на различни повърхности.

Не забравяйте съдомиялната машина

За да почистите безпроблемно съдомиялната си машина, напълнете купа или бурканче с 2 чаши оцет и го поставете в горната част на уреда. Включете на горещ цикъл без други съдове, за да дезинфекцирате и премахнете миризмата на мухъл.

Почистване на слушалката за душ

Ако искате да почистите слушалката за душ от котлен камък, потопете я в оцет, оставете за 12 часа и след това измийте и избършете. Ще бъде като нова!

 

 

10 трика за бързо почистванеИдеи, които ще направят живота ви по – лесен  
Сподели: