7 начина да бъдете щастливи

7 начина да бъдете щастливи
Източник: pexels.com

Всеки ден сме атакувани от лоши новини, напрежението е навсякъде - на работа, в градския транспорт, у дома...Понякога всяко нещо, с което се захванем се оказва пълен провал. Как да оцелеем и да запазаим позитизма си тогава?

Девет неща, които носят нещастие в дома ви

Наречете ни суеверни, но вярваме, че има определени неща в дома, които носят късмет и такива, които ни правят нещастн...

18/01/2017

Имаме няколко рецепти за щастие. Споделяме ги с вас!

Слушайте любимата си песен.

5 растения, които носят щастие в дома ви

Красивият букет ще донесе само мимолетно щастие, докато цветята увехнат. Но може да запазете това усещане по-дълго, к...

21/10/2023

Проучванията показват, че слушането на любима музика е равносилна на медитацията  и може да подобри настроението ви.

Подушете успокояващ аромат.

Ако има аромат, който ви привлича и ви носи много радост, подушете го, преди да излезете. Това може да е нанасяне на лосион с аромат на цитрусови плодове или парфюм с лавандула. Изследванията показват, че ароматерапията може да е полезна за психичното здраве, а лавандула и мента са две популярни етерични масла, които могат да ви успокоят и да подобрят настроението.

Направете няколко дълбоки вдишвания.

Когато се чувствате изключително стресирани или тревожни, тялото ни преминава в състояние на „бий се или бягай“, или „режим на оцеляване“. Дълбокото дишане активира реакцията на парасимпатиковата нервна система в телата ни, което ни извежда от това чувство и ни супокоява.

Чуйте се с любим човек

Обаждането на приятел или член на семейството може да ви помогне да подобрите настроението си. Говорете с хора, които ви носят радост и щастие.

Слушайте любимия си подкаст.

Слушането на подкаст или история, която ви кара да се смеете, може да ви помогне да се почувствате по-щастливи. Ако все още нямате любим такъв, изберете да искате да слушате такъв, който не е фокусиран върху работата или новините, тъй като може да бъде стресиращ.

Вдъхновете се

Ако можете, променете малко ежедневието си, направете го. Това може да означава да вземете лате, преди да се отправите към офиса или да минете по живописен маршрут и да се насладите на красотата на природата.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...