5 растения, които носят щастие в дома ви

5 растения, които носят щастие в дома ви

Красивият букет ще донесе само мимолетно щастие, докато цветята увехнат. Но може да запазете това усещане по-дълго, като изберете растения, които носят едновременно щастие и късмет в дома ви.

9 растения, които ще чистят вместо вас

Освен, че внасят свежест в дома, стайните растения имат и още едно много важно свойство – да пречистват въздуха...

04/06/2016

Момина сълза

Момина сълза с 13 камбани, четирилистна детелина или люляково цвете с пет венчелистчета, носят много различни знаци. 

Вътрешни растения, подходящи за малки места

Ако вашият дом не е благословен с много квадратни метри, не означава, че трябва да се лишавате от зеленина. Предлагам...

06/08/2017

Например във Франция началото на май се посреща с лилии от долината. Това цвете с нежни бели камбанки бележи настъпването на пролетта, дава надежда за щастлива година и се смята за талисман за късмет от късното Средновековие. Според знака за щастлива година трябва да намерите клонче момина сълза с тринадесет камбани - това е по-силен талисман от четирилистна детелина.

Пилея

Това растение е родом от Китай, поради което понякога се нарича китайско парично дърво: закръглените му листа напомнят за монети. Вярва се, че пилеята може да донесе късмет и просперитет в дома. Тя е непретенциозна, обича слънчеви ъгли (но не преки лъчи) и умерено поливане.

 

Dracaena sandera или "бамбук на щастието"

Dracaena sandera се счита за щастливо растение в Китай. Често се купува, за да донесе успех, богатство, щастие и здраве в дома. Обърнете внимание, че броят на стъблата на „щастливия бамбук“ има значение: две стъбла означават любов, три стъбла щастие, осем стъбла просперитет и т.н. Всъщност това растение изобщо не е бамбук, то принадлежи към семейството на драцената и е получило прякора си поради приликата си с бамбукови стъбла. Dracaena Sander е лесна за грижи: често се отглежда във вода, но може да се трансплантира и в саксия.

Crassula или crassula

Малко хора вероятно знаят ботаническото име на това растение - Crassula - но популярното му прозвище "crassula" или "парично дърво" (нефритово дърво в Китай) вероятно е познато на всички! Родом от Южна Африка, този сукулент изисква малко грижи и обича пълно слънце и добре дренирана почва. Пазете го от излишната влага в почвата - изчакайте почвата да изсъхне и не оставяйте вода в чинийката.

Замиокулкас

В Китай замиокулкас се нарича „Златното дърво“, а също и „ Растението на китайската Нова година “, смята се, че носи щастие, богатство и стабилност . Всъщност това е много „скромно“ и непретенциозно растение с отличен характер: лесно се отглежда, расте бавно и почти никога не се движи и не хвърля листата си. И замиокулкас, както всички сукуленти, може да се полива рядко: той натрупва вода в основата на листата и в мощните си корени. Оценява светло място (без пряко слънце) и умерено поливане.

Монстера, която прогонва лошите сънища

Според Фън Шуй монстерата помага да се предпазят от лоши сънища и носи щастие в къщата, така че можете спокойно да я поставите в спалнята. Това растение е доста непретенциозно и расте при почти всякакви условия, обича светли ъгли без преки лъчи или течения и умерено поливане. Ако му създадете такива условия, той бързо ще пуска нови и нови листа.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...