Естествени средства, с които ще избегнете прилошаването по време на път

Естествени средства, с които ще избегнете прилошаването по време на път
Източник: unsplash.com

Mного хора признават, че страдат от прилошаване когато се возят в кола. При някои това се случва ако гледат телефон или четат книга, но при други е постоянно.

Eто как да отслабнете, без да навредите на здравето си

Отслабването е тема, която засяга милиони хора по света и десетки индустрии. Но с безбройните налични диетични планов...

13/04/2024

А сега, в началото на лятото, когато хората планират своята ваканция, този проблем става особено болезнен. Ето защо решихме да потърсим няколко естествени решения, които може да облекчат гаденето.

Опитайте ги и споделете кое работи най-добре при вас!

1. Използвайте етерични масла

Има много етерични масла, които могат да помогнат за успокояване на гаденето, включително кориандър, грейпфрут, риган, джинджифил, копър и др. може да смесите или да ползвате само няколко. Просто нанесете на китките и вдишвайте.  

Можете да намажете също долната част на краката или върху долната част на корема.

2. Джинджифил

Доказано е, че джинджифилът помага и при гадене по време на пътуване. Можете да пиете вода или сок с пресен джинджифил, да смучете джинджифилови твърди бонбони, да ядете джинджифилови сладки, да намажете китките си с етерично масло от джинджифил или да се изпиете чаша джинджифилова бира.

3. Закусете

Много по-вероятно да ви прилошее, ако стомахът е празен! Хапнете нещо малко - сухар, бисквити или ядки преди или по време на пътуване с колата.

4. Поемайте дълбоко въздух

Поемете няколко пъти бавно, дълбоко въздух, за да успокоите тялото си. Това е особено полезно, ако замаяността придружава гаденето.

5. Излезте на чист въздух

Отворете прозореца на колата, за да влезе малко чист въздух. Понякога помага и да подадете ръка през прозореца.

 

6. Прегледайте ушите си

Прилошаването понякога може да бъде причинено от проблеми с вътрешното ухо. Прегледайте се, за да се уверите, дали при вас не е така!

 

7. Предложете да шофирате

Ако прилошаването е винаги, когато сте на пътническата седалка, помислете дали да не предложите да шофирате вместо това. Гаденето може да е резултат от виждане на движение, което не съвпада с движението, което усещате във вътрешното си ухо. Стоенето зад волана може да подобри връзката между сетивата ви и да намали този ефект.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...