10 неща, които трябва да знаете как да правите до 50 годишна възраст

10 неща, които трябва да знаете как да правите до 50 годишна възраст
Източник: unsplash.com

С напредване на възрастта ставаме по-мъдри и по-уврени в себе си. Остаряването не трябва да бъде процес, който да ни натъжава, а напротив – да го приемам като опит и повече увереност в себе си. Дори и на 50 г една жена може да е в разцвета на силите си, ако знае как да се грижи за тялото и дома си, да обича себе си и другите точно такива, каквито са!

8 начина да създадете по – здравословен дом

Избирането на нов сервиз за хранене или купуването на нови чаршафи може да изглежда като част от ежедневието, но спор...

02/03/2016

Вижте 10 неща, които е добре всяка жена трябва да знае, докато навърши петдесет години. (А ако сте над петдесет и в този списък има неща, които все още не сте покорили, знайте, че винаги има време!)

 1. Кажете „Не“, без да се чувствате виновни

6 полезни за здравето растения, които могат да се отглеждат у дома

По света има около 450 000 растителни вида, докато 35 000 до 70 000 от тях се използват специално за медицински цели ...

01/10/2021

Ако винаги давате приоритет на нуждите на другите хора пред вашите, продуктивността ви ще пострада, а негодуванието ще нарасне.

2. Смейте се на себе си

Смехът е най-доброто лекарство, а да се научите да се смеете на себе си е изненадващо ефективен начин за справяне с негативните обстоятелства. Проучванията показват, че способността да се смеете на себе си е свързана с по-добро психично здраве.

3. Имайте поне едно ястие, което може да правите перфектно

Да имате рецепта, която можете да приготвите за събирания или семейни вечери, е ценно умение за всеки домакин. И имайте предвид, че вашето „най-добро ястие“ не трябва да е изискано, то просто трябва да бъде ваше!

4. Излезте сама на вечеря или на кино

Да излезеш сам означава да имаш време да се забавляваш и да правиш точно това, което искаш (или да гледаш филма, който наистина искаш да гледаш), без да се чувстваш сякаш трябва да се подчиняваш на това, което другите искат. Опитайте - може да бъде доста освобождаващо!

5. Научете се да изглеждате добре на снимки

Време е да спрете да се страхувате от камерата! Има много ресурси онлайн, които са пълни със страхотни съвети за пози и позиции, които могат да ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по най-добрия начин във всеки кадър.

6. Погрижете се за здравето си

На всяка възраст редовният преглед е важен, но след 50 г е добре да бъдете особено внимателни. Правете си профилактични прегледи, за да се радвате на крепко здраве.

7. Шийте (поне малко!)

Шиенето е практично и чудесен начин да поправяте сами нещата си. А  нищо чудно да ви хареса и да г превърнете в хоби.

8. Научете се да приемете комплимент

Усмивката и искреното „благодаря“, когато някой ви направи комплимент, могат да оправят деня му. Вместо да се стеснявате, приемайте комплименти и се наслаждавайте на постиженията си.

9. Скъсайте с лоша връзка

Това е трудно, но толкова важно. Вие контролирате живота си и определяте условията за това, което е позволено и приемливо. Идва момент, в който да правите за някого или някаква ситуация компромис, започва да носи повече вреда, отколкото полза, и тогава е време да си тръгнете.

10. Упражнявайте се по начин, който ви забавлява

Упражненията не трябва да са само за отслабване. Редовните упражнения могат да ви помогнат да спите по-добре, да подобрите психичното си здраве, да станете по-силни и да живеете по-дълго. Не е нужно да се превръщате във фитнес любители за една нощ, но трябва поне да имате рутинни упражнения, които можете и се придържате.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...