Фън Шуй: къде да сложим леглото?

И най-често допусканите грешки при обзавеждане на спалнята  

841

Събуждате се уморени, усещате безпокойство, връзката ви страда. Проблемът може да не е у вас, а да се крие във вашата спалня. И по – скоро в начина, по който сте я обзавели.

Как да съхраним вещите си в спалнятаАко не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята

Според източното течение фън шуй здравето и виталитета на човек са пряко зависими от мястото, на което си почива. Затова, ако в спалнята сте разположили неправилно мебелите или използвате грешни цветове, енергията която акумулирате там е негативна и води до редица последствия.

Пред Better Homes&Garden Лиз Уигинс, експерт по фън шуй, разказва кои са основите за добрата спалня и как да разположим леглото, за да стимулираме положителния енергиен поток и да привлечем просперитет и късмет.

Фън шуй промени за домаФилософията от древното изкуство може да ви помогне Новата година да бъде най-добрата ви до сега

Ето и най-добрите съвети на Лиз за прилагане на фън шуй в спалнята.

Къде трябва да поставя леглото?

“Поставете леглото си до здрава стена, от където можете да виждате вратата”, казва Лиз. Изключително важно е да не закачате огледала срещу него.

Според Лиз, ако сте двойка, която спори, огледалото ще усили конфликта. Ако има възможност, преместете леглото си. В най – добрия случай нека огледалото да остане само от едната страна!

Лeглoтo нa бpaчни пapтньopи тpябвa дa e пocтaвeнo тaĸa, чe дa ce минaвa oт трите мy cтpaни (без горния край към главата).

„Не слагайте леглото под прозорец, защото така сте уязвими. Важно правило е да избягвате и потока вpaтa-пpoзopeц.“, казва Лиз. По думите й така ще страдаме от неспокоен сън.

Овен това не бива да го слагаме и пoд видимa гpeдa или в ниcĸaтa чacт нa cĸoceн тaвaн. Това означва, че спалня в мансарда с подобен таван изобщо не е добра идея. Aĸo в cтaятa имa ъгли нa cтeните, те нe тpябвa дa coчaт ĸъм лeглoтo.

Най – честите фън шуй грешки, които хората правят в спалнята

Съхранение под леглото

Лиз съветва да не се държи нищо под леглото. "Това е енергията, която поглъщате по време на сън. Ако все пак слагате вещи под леглото, уверете се, че са чисто бельо или дрехи."

Контакти

Според Лиз контактът създава високо магнитно поле, което може да повлияе на имунната ви система.

Червен цвят

"Не използвайте червено в стаята си, освен ако не е препоръчано от квалифициран консултант. То енергизира и може да повлияе на качеството на съня или на способността да заспите.", добавя Лиз.

Техника

Най – добре е да нямате никакви уреди с спалнята, но в повечето съвремени такива, има телевизор. Най – доброто, което може да направите е да не спите с телефон/таблет/лаптоп до вас. Същото важи и за зареждането им. по – добре ги оставете в друга стая.

Това са само най – основните съвети за фън шуй. Има много и различни детайли, включително ориентирането на леглото според рождената дата на партньорите, аксесоарите и материите. Създаването на един дом по принципите на това учение е нелека задача и изисква квалифициран експерт, но дори и малките стъпки, могат да бъдат едно добро начало за промяна.

Почистете дома си с помощта на фън шуйПреди настъпването на лятото е време да почистим дома си, да освежим и да внесем ведро настроени. Предлагаме ви няколко начина да направите това с помощта на фън – шуй
Сподели: