10 нестандартни идеи за съхранение в малка спалня

Всеки кът крие потенциал

727

Спалнята в много домове е не само място за сън, но и помещение, в което ползваме като гардеробна, работна зона и място за съхранение на различни вещи. Ето защо е важно да осигурим достатъчно място за багажа и за всички необходими аксесоари. Освен обичайните легло, гардероб и скрин, може да сложим още нетривиални мебели, с които да осигурим допълнително място.

Как да извлечем максималното от къща с една спалня?Как 4-членно семейство живее в дом от 50 кв. метра с една спалня

Ето как с красив дизайн и внимание към детайла стаята се променя.

1. Отворете гардероба

Как да съхраним вещите си в спалнятаАко не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята

За да създадете функционален интериор в малката спалня, трябва да използвате правилно всеки квадратен метър пълноценно. Например празната стена около вратата може да се превърне в отворен гардероб. Най-добре е такава система да заема цялото пространство от пода до тавана, в противен случай стаята ще изглежда по – ниска.

2. Зад вратата

Най-често вътрешните врати остават неизползвани. Но ако закачите стойка с решетки, може да в използвате за съхранение на чанти, слънчеви очила, шалове и други аксесоари.

3. Под леглото

Шкафче с размери на леглото, скрито под леглото, е отлична възможност за съхранение на спално бельо и сезонни дрехи.

4. Куки на вратата

Ярко боядисана врата, на която са закачени няколко куки, е красиво и цветно допълнение и осигурява място за любими аксесоари и дрехи.

5. Под тавана

Къде да съхранявате нещата, ако стаята е доста малка и не искате да я претоварвате с масивни шкафове и чекмеджета? Погледнете нагоре и помислете за пространството под тавана. За да направите това, прикрепете към тавана няколко стойки и сложете кутии. За по – интересен ефект сложете декоративни завеси.

6. Нощно шкафче

Старата дървена стълба е чудесна алтернатива на класическата нощна масичка. На тези рафтове можете да поставите няколко книги, чаша вода, телефон, будилник и аксесоари.

7. Рафтове в ъгъла

В никакъв случай не пренебрегвайте ъгловото пространство, ако говорим за малка спалня. Най-добрият вариант за такава стая е да закачите компактни дървени рафтове.

8. Под пода

Изграждането на подиуми е популярна техника, която се използва за зониране на пространството на малки помещения. За да се използва максимално този дизайн, сложете няколко вградени чекмеджета и ги използвайте за съхранение на постелки, обувки и сезонни дрехи.

9. Функционална табла

Ако в момента търсите легло, питайте за  модели с функционална табла. На рафтовете, скрити зад меки възглавници, можете да поставите много неща, необходими в спалнята. В някои случаи функционалната табла може да елиминира необходимостта от закупуване на нощни шкафчета.

10. Скрит организатор

Малкият органайзер - мушама може да бъде полезен в спалнята. Прикрепете го към рамката на леглото си и използвайте за съхранение на обувки, аксесоари, козметика или бельо. За да не се набива на очи, покрийте с шалте леглото.

Не дръжте тези неща в спалнятаВеднага ги преместете!
Сподели: