9 съвета за спалня по фън шуй

9 съвета за спалня по фън шуй

Спалнята е единственото място в дома, което трябва да бъде релаксиращо и спокойно за добър сън. Но знаете ли, че начинът, по който подреждаме спалнята си, може да помогне за създаването на по-успокояваща среда?

Почистете дома си с помощта на фън шуй

1. Вижте под леглото Вашето легло е свързано с личната ви енергия. Хаосът под него символизира този в живота и мож...

02/06/2016

Фън Шуй - древното изкуство на китайската геомантия и вярата, че всичко в нашата среда притежава енергия, може да има положително или отрицателно въздействие върху благосъстоянието, съня, взаимоотношенията и много повече. Според експертите оформлението на нашите стаи може да бъде проектирано по такъв начин, че да създаде място на хармония и баланс.

Вижте няколко съвета за спалнята на Фън Шуй за по-добър нощен сън.

Лоши фън шуй практики за дома

Ако в един дом има много неща, подредени противно на принципите на Фън шуй, отрицателната енергия може да властва в д...

25/11/2022

1. Разположете леглото си в центъра на стаята

Леглото е най-важната част от мебелите в стаята и трябва да бъде поставено в центъра или на „командна“ позиция в спалнята. Според принципите на Фън Шуй това позволява ясна гледна точка към вратата, когато лежите в леглото, и е най-добрата позиция за получаване на положителна енергия. Всъщност това символизира способността да виждате и усещате нови хора или възможности, които се приближават в живота. Специалистите по Фън Шуй също препоръчват да спите в двойно или по-голямо легло, за да може енергията да циркулира безпроблемно в стаята. 

 

2. Имайте поддържаща табла

Фън Шуй вярва, че таблата осигуряват усещане за подкрепа в живота и взаимоотношенията. Ако леглото ви все още няма такова, изберете мека платнена табла с меки ръбове, ако е възможно. Според експерти тежките чугунени табли или тези с решетки могат да създадат негативна енергия в такова релаксиращо пространство.

3. Създайте симетрия

Симетрията е друг общ принцип на Фън Шуй за създаване на баланс и хармония, особено във взаимоотношенията. Експертите съветват да вземете две странични маси и две лампи от двете страни на леглото, а не една. Символично, това също позволява на партньор (или бъдещ партньор) да има собствено „пространство“. Това може да се разшири и до две съвпадащи възглавници, седалки, скрин и произведения на изкуството. Освен това се уверете, че имате свободно място от двете страни на леглото.

 

4. Неутрална цветова схема

Придържайте се към неутрални, естествени тонове в спалнята. Кремавите, бежовите и земните тонове са добри за насърчаване на релаксацията. Експертите по Фън Шуй твърдят, че ярките цветове могат да стимулират прекалено енергията преди лягане. Въпреки това, ако искате да включите акцентни цветове в стаята, изберете студени сини, бели или дори червени неща като произведения на изкуството. 

5. Премахнете електронните устройства

Принципите на Фън Шуй насърчават спящите да премахнат всички електронни устройства като телевизор, компютри и дори смартфони в спалнята. Спалнята не е място за работа. Джаджите също излъчват електромагнитни полета и синя светлина, които могат да повлияят на качеството на съня.

6. Без огледала пред леглото

Огледалата отразяват страхотно естествената светлина, особено когато искате да озарите тъмна стая, но избягвайте да ги поставяте пред леглото. Според вярванията на Фън Шуй огледалата отразяват енергията около пространството, което също може да наруши съня ви. Ако все пак трябва да преместите огледало, уверете се, че е обърнато и отразяващо се настрани от леглото, като например към прозорец или стена.

 

7. Минимизирайте мебелите 

Избягвайте големи, превземащи пространството мебели, които могат да претъпчат стаята, да блокират естествената светлина и да ограничат потока на енергия. Високите гардероби или големите мебели трябва да се заменят с тънки версии или просто да се сведат до минимума.

8. Преместете книгите си

Ако обичате да четете преди лягане и книгите ви се трупат, преместете ги в друга стая. Книгите са друг разсейващ фактор и могат да допринесат за качеството на съня. Дръжте в стаята само една книга, която четете в момента, и избягвайте да поставяте рафтове в спалнята.

9. Без произведения на изкуството над леглото

Повечето спални показват произведения на изкуството или снимки, за да добавят характер, но избягвайте да ги окачвате над леглото си. Според принципите на Фън Шуй големи картини или рамкирани снимки могат да произведат тежка или заплашителна енергия за обитателя. В този случай е препоръчително да окачите лек, струящ се гоблен или по-привлекателен принт. 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...