Употреба на верото в домакинството извън миенето на чинии

Универсален препарат с много ползи 

3285

Препаратът за миене на съдове в същността си е специална форма на сапун, който съдържа смес от повърхностноактивни вещества, които са пенливи, но съдържат съставки, които не водят до дразнене на кожата. Тази специална смес от повърхностноактивни вещества е това, което прави верото толкова ефективно при миене и отстраняване на масла и мазнини от съдовете.

Ефективни препарати за килима, които имате у дома Почистете с продукти от кухнята 

При всички положения обаче то е сред най-безопасните от всички почистващи продукти. Мекият препарат обаче не е подходящ само за съдове. Той е перфектен и за други места у дома, които не подозирахме, че може да измием с него.

Почистване на пода 

7 неща, които НЕ трябва да почиствате с препарат за прозорци Не всеки препарат е подходящ за цялостно почистване

Верото е подходящ препарат за под от еластични подови настилки, като линолеум и винил, както и керамични плочки. Всичко, от което се нуждаете е 1 до 2 супени лъжици сапун, смесен с кофа с вода. Не го използвайте на дървени подове, тъй като могат да се обезцветят.

Пране

Петната на маслена основа върху тъканите са едни от най-трудните за отстраняване. Верото е едно от най-добрите средства за премахването им. Внимателно разтривайте в тъканта и след това изперете в най -горещата вода, която е безопасна за типа тъкан.

Той е особено ефективен при масла на хранителна основа, като например салатен дресинг, и е достатъчно мек, за да се използва дори при фини тъкани като коприна и вълна.

Почистване на повърхности 

Повечето от повърхностите у дома са напълно подходящи за почистване с веро – може спокойно да миете с него плотове, плоскости, первази и много други повърхности.

Просто добавете малко веро към спрей бутилка, пълна с топла вода. Напръскайте повърхностите и ги почистете, след това изплакнете с влажна кърпа и подсушете.

Уреди

Уредите често се нуждаят от почистване , независимо дали са малки или големи, а верото е чудесно средство за това. Кухненски уреди, включително микровълновата печка, тостера, блендера, скара, фурна, котлона и, хладилника може спокойно да измиете с веро.

Филтрите на климатика

Можете също да използвате верото, за да почистите металния мрежест филтър на климатика. Накиснете филтъра в топла вода, смесена с веро, внимателно изтъркайте с четка за зъби, след това изплакнете и подсушете.

Щорите   

Металните щори не са лесни за почистване, тъй като те трябва да бъдат свалени и почистени една по една. Със сигурност това не е приятна работа, но със смес от веро и вода ще улесните процеса.

Стъкла

 

Разреденото веро може да се използва за почистване на стъклени повърхности и е подходящо  за употреба върху мръсни стъкла.

За кухненски шкафове 

Кухненските шкафове често са пренебрегвани, но по тях се събрат масла и мазнини, които се превръщат в лепкав слой. На помощ тук идва верото. Смесете с малко топла вода, измийте и подсушете.

Мебели за открито

Малко количество препарат, смесен с топла вода, може да се използва за почистване на пластмасови или метални мебели. Измийте с мека гъба и подсушете.

Петна на килима

Много петна от килими могат да бъдат отстранени с помощта на сапунен разтвор. Смесете една супена лъжица течност в две чаши топла вода, след това натрийте с чиста кърпа, напоена с разтвора. Повторете процеса, докато петното се отстрани изцяло от килима, след това изплакнете и подсушете.

Защо да използваме етерични масла като почистващи препарати Те имат неподозирани качества
Сподели: