Винаги подреден дом – възможно е

Съвети, с които ще забравите за бъркотията

946

Ако някой ви каже, че обича да живее в хаос и бъркотията у дома не му пречи, не му вярвайте. И ако оправданието е, че няма време, възможност или не може да се организира, това е извинение. Защото с малко усилия, лесно може да се радваме на комфортна и спретната къща.

Как да подредим мебелите по точния начинВажно е да не слагате мебелите пред прозорците

Ако сте свикнали с обстановка, където купищата дрехи са навсякъде, промяната на този модел може да изглежда невъзможна. Но след като сте свикнали да живеете без хаос, малките избори, които правите, за да остане по този начин, а да не бъдат досадна работа, просто стават част от ежедневието.

Ето няколко прости правила за това, как да поддържате подреден и лишен от стрес дом.

15 идеи за подреден дом Победете хаоса с няколко лесни съвета

Не позволявайте натрупването на излишни елементи

Спирането на нещо, преди да започне, е най-лесният начин да се уверите, че “това” никога не се случва. Това се отнася за елементарното разхвърляне. Веднъж щом попаднете в хаоса на постоянно натрупване на нови и нови вещи, е много трудно да го спрем. Затова просто кажете „не“ за импулсни покупки, безплатни подаръци, оферти за продукти, които не бихте купували друг път, мебели, намерени в някой антикварен магазин, които всъщност не ви трябват, и всичко, което не ви е нужно или не обичате.

Забравете за хартиите

Можете да предприемете стъпки за намаляване на хартиения хаос, но никога не можете напълно да го елиминирате. За да предотвратите натрупването на хартия, на първо място се откажете от сметките по пощата. Всички брошури и флайери от пощата трябва да се изхвърлят преди да са влезли у дома, иначе стават част от общия хаос.

Подарявайте и дарявайте

Повечето хора събират куп стари дрехи или аксесоари и не ги използват никога. Потърсете дом, благотворителна организация или църква, където може да ги дарите.

 

Научете се да обичате по-малките спомени

Дома без хаос не означава дом, лишен от декорации или комфорт. Начинът, по който можете да запазите уюта е като заложите на малки елементи и сувенири, а не на големи колекции или мебели. По – чисто, по – семпло, по – удобно.

Купувайте за вашите нужди

Ако купувате домакински артикули, нека те да бъдат само за хората, на които ще служат, а не за една вечеря, на която искате да блеснете. Защо ви е този скъп сервиз, ако няма да го ползвате? И колко често сервирате вечеря за 20 души или правите парти? Мислете практично и не се поддавайте на временни емоции.

Едно купувам, едно махам

Това е правило, което винаги работи. Купувайте едно нещо, само ако махате друго. Така ще си гарантирате, че никога няма да се претрупате с излишни вещи.

Не купувайте всеки органайзер, който харесате

Ето един парадокс: хората, които обичат идеята за организиране, обикновено са привлечени  към всеки тип кутия, контейнер и рафтове, които обещават да подредят живота им. И все пак тези продукти, особено ако са закупени непреднамерено или в големи количества, могат да създадат още по-голяма дезорганизация и бъркотия. Преди да закупите каквото и да е, уверете се, че знаете предназначението му.

Определете си буферни зони

Няма как да махнете на 100% всичко от дома си. затова си оставете места –шкаф, чекмедже, където да слагате онези малки неща, трупащи се неусетно. На няколко месеца преглеждайте и почиствайте.

Страхотни идеи за подредбаПерфектен ред без усилия  
Сподели: