Топ 5 на грешките, които правим при ремонт

Понякога те могат да бъдат доста скъпи  

17214

Няма спор, че когато прави ремонт, никой не е застраховатн от грешки. Но понякога те могат да ни струват твърде скъпо. А ако успеем да ги избегнем, би било най – добре. Ето защо от Forbes правят списък на най – често срещаните пропуски при ремонт и дават съвет как да ги избегнем.

Променени стаи преди и след ремонта Вижте трансформацията на няколко помещения преди и след като са реновирани 

Наемате грешен изпълнител

Изборът на подходящ изпълнител е процес. Може да се изкушите и да наемете първият, който обещае да ви свърши работата, но в действителност, ако изберете грешен, може да си патите в дългосрочен план.

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома Обмислете много внимателни какво целите и следвайте плана си

Вместо това, отделете време и внимателно проучете множество изпълнители, преди да решите кой да наемете. Най – добре е да съберете мнения, да проверявате референциите и дали е лицензиран и сигурен. Важно е също да изберете изпълнителя, с когото се чувствате най-комфортно. Трябва да може да се свързвате лесно с него, да отговаря на вашите въпроси, да ви изслушва и да ви излъчва сигурност.

Избор на естетика над функционалността

Всеки иска кухня или баня, която прилича на изложбена зала, но когато ремонтирате, има такова нещо като прекалената естетика. Колкото и да мечтаете за кухня като от списание, вземете предвид функционалността й.

Най - добрият вариант е тя да е водещ приоритет, дори ако това означава жертва на няколко естетически детайли. Преди да започнете ремонт, отделете малко време, за да помислите как използвате пространството. Запитайте се: Какво ви харесва в момента, кое ви е удобно. Какво искате да оставите и какво да промените? След това се уверете, че тези промени имат предимство в дизайна.

Пренебрегвате разрешителните

Няма съмнение, че получаването на разрешително за конструктивни промени може да бъде ходене по мъките. От една страна, те са още един разход към вашия вероятно вече разтегнат бюджет. От друга страна, инспекциите могат да забавят работата или дори да я спрат напълно. Но наличието на подходящи разрешителни е решаващ фактор, когато след време решите да продадете дома си, например. Или ако някой „добронамерен“ съсед реши да се заяде с вас.

Ако сте наели подходящия изпълнител, той най-вероятно ще се погрижат за разрешителните за вас, но това не означава, че можете просто да забравите тази задача. От вас, като собственик на жилището, зависи да проверите дали всички разрешителни са налице и дали работата се прави законно.

Не планирате неочакваното

Ако има нещо, което трябва да знаете при започването на ремонт е, че нищо не върви по план, поне не напълно. Независимо дали става дума за грешка при поръчка или неочакван теч на покрива, непредвидени проблеми се случват по време на строителството през цялото време. Трябва да сте готови да се справите с тях, защото това е единственият начин, по който вашият проект може да продължи напред.

Най-доброто, което можете да направите, за да се подготвите за неизвестното, е да оставите буфер в бюджета си за тези проблеми. Експертите препоръчват бюджетиране с 10% - 15% повече, отколкото всъщност се нуждаете. По този начин, ако нещо се случи, имате спокойствието, за да продължите.

Непрекъснато променяте мнението си

Понякога по време на ремонта може да ни хрумне някоя идея, която искате да реализирате, но за съжаление изпълнението на тези капризи може да ви струва много време и пари, особено ако изпълнителят вече е в средата на работата и е трудно да се променя.

Затова преди да започнете реализиране на плановете си, седнете и внимателно разгледайте проекта, а там, където се колебаете, си оставете повече гъвкавост, за да може да променяте.

10 начина да обновите кухнята без основен ремонтМалки промени с голям ефект
Сподели: