Ето как да премахнете миризмата от маратонките

7 начина за решаване на досадния проблем  

14167

Сутринта след ден с тренировка напомня за себе си по мускулната треска и... миризмата на маратонки. Ако тренирате усилено, а след това също забравите да изнесете обувките да се проветрят, може да се окажете изправени пред проблема нежелани "аромати". И ако първата ви мисъл е да напръскате с дезодорант – спрете. Опитайте някой от следващите съвети, за да се справите със ситуацията.

Как да организирате обувките на малко пространствоИмате завидна колекция от обувки и все не намирате място за съхранението им? Предлагаме ви няколко съвета как да организирате пространството така, че да бъдат винаги подредени и лесно достъпни  

1. Сода за хляб и филтър за кафе

Какво да направим с кутията за обувкиНеобичайни и много хитри предложения  

Както вече знаете, содата е отличен почистващ препарат и помага в борбата срещу неприятните миризми. Вземете чист филтър за кафе машината, сложете в него чаена лъжичка сода, капнете в любимото си етерично масло и го завържете с ластик. Тази торбичка ще погълне неприятната миризма.

2. Памучни тампони

 

Етеричното масло от лимон може да се нанесе и върху памучен тампон или на малка топка от памук. Поставете я в обувката и ще усетите ефекта почти веднага.

3. Силата на слънцето

Прост съвет за това как бързо да подобрите състоянието на обувката, ако нямате под ръка почистващи и ароматизиращи съставки. Просто сложете маратонките на слънце (например, на перваза на прозореца). Когато обувките са топли, миризмите ще изчезнат, тъй като бактериите няма да се размножават в маратонките.

4. Силата на фризера

Ако слънчевите дни липсват, действайте на обратния принцип – сложете обувките във фризера за 12 часа. В този случай, бактериите, които предизвикват неприятна миризма, ще бъдат унищожени от студа.

5. Използвайте лимонова или портокалова кора

За обувки, които могат да устоят на лека влага, използвайте обелките на лимон или портокал. Естественият ароматизатор ще работи не по-малко ефективно от етеричното масло.

6. Дезинфекцирайте с медицински спирт

Просто сложете малко в обувката вътре и той ще „изсмуче“ миризмата. Алкохолът се изпарява бързо и скоро  няма да има и следа от него, и от миризмата.

7. Тоалетен сапун

Друг ефикасен метод е използването на сапун. Поставете сухия сапун вътре и той ще абсорбира миризмата, оставяйки след себе си приятен аромат.

 

Избавете от белите петна по обувкитеБез да купувате скъпи препарати
Сподели: