Предметите, които претрупват пространството у дома

Предметите, които претрупват пространството у дома

Познанието как да почистате дома си, не само осигурява организирано пространство, но е от съществено значение за психичното здраве и цялостното благополучие. Професионалните организатори препоръчват 30 минути на ден, за да разчистите стаята и да направите пространството по-уютно. Според експертите има три ключови неща, които трябва да разчистите веднага, за да се радвате на по-спокоен дом. 

Грешки в декорацията, които правят дома разхвърлян

Без значение колко усилия полагате, за да изглежда вашияt дом добре, като че никога не може да бъде като от списаният...

23/09/2016

1. Хартия

Дори да имате определено офис пространство, хартиените бланки, документи, касови бележки, разписки, стари списания, са предизивкателство. Въпреки че е много лесно да натрупате всичко на бюрото или да го пъхнете в чекмеджетата на бюрото, по-трудно е да организирате и намерите точно това, което търсите. Освен това заемате ценно място за съхранение.

Кои грешки да избягвате, ако не искате домът ви да изглежда разхвърлян

Понякога когато влезем в даден дом, не ви ли се струва, че колкото и чисто и спретнато да е, изглежда неподредено и к...

11/05/2017

Експертите препоръчват да ги преглеждате от време на време и да изхвъряте всичко ненужно и безполезно.

 

Освен това, ако изхвърляте стари документи, които съдържат вашите лични данни, винаги ги нарязвайте.

2. Разхвърляни плотове

Кухненските плотове са друга гореща точка в дома, която да разчистите в момента. От нарастваща колекция от съдове за готвене и книги с рецепти до произволни джаджи, кухнята лесно може да бъде претрупана, превръщайки я в разхвърляно пространство.

Разхвърляните кухненски повърхности затрудняват намирането на неща, правят неудобно приготвянето на храна.  Изхвърлете боклука и рециклирайте всички неизползвани неща, върнете всички предмети по местата им. Най-накрая избършете повърхностите.

Ако имате повредени или счупени съдове или чаши в шкафовете, отървете се от тях. Дублиращи се прибори за готвене заемат място и пречат, затова се ппитайте се да се ограничите само до инструментите, които наистина използвате в кухнята си.

3. Пренаселени шкафове

Кога за последен път разчистихте шкафовете си с храна? Ако не можете да си спомните, не сте единствени! Обикновено те са „извън полезрението“ места, които често забравяме да разчистим.

С течение на времето нещата могат да се натрупат в килера, които в крайна сметка се избутват отзад и не се използват. Затова свалете всичко, прегледайте го, направете проверка за срок на годност; изхвърлете или рециклирайте негодните.

След като сте почистили добре, върнете артикулите и категоризирайте и групирайте подобни артикули. Отделете нещата, които трябва да се изразходват скоро, така че да можете да планирате менюто си с тях. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...