Кои грешки да избягвате, ако не искате домът ви да изглежда разхвърлян

Прости правила за приветлив дом

3177

Понякога когато влезем в даден дом, не ви ли се струва, че колкото и чисто и спретнато да е, изглежда неподредено и като че цари хаос. Това не е, защото домакините държат разхвърляно. Просто понякога в желанието си да имаме перфектната декорация трупаме предмети и домът ни не изглежда съвсем добре.

Вижте някои грешки при декорация и как да ги избегнем.

Дръжте хладилника чист

Ок, знаем, че календарът, който децата са направили и всички магнитчета са много хубави, но ако искате кухнята да изглежда чиста и подредена, просто ги махнете. Вариант е да ги подредите на дъска, която да сложите на стената до хладилника, на не много видимо място, по възможност.

Не на празните стени

Много хора се притесняват, че стените им изглеждат много претрупани, затова залагат на минималистични произведения. Знаете ли обаче, че често многото на брой малки картини понякога не изглеждат твърде добре? Опитайте се да запълните стените с пропорционални на помещението картини.

Отново за картините – внимание с височината

Без значение какви са картините ви, ако ги сложите твърде високо, може напълно да объркат външния вид на стаята ви. Високо сложените картини не изглеждат никак добре, както и ниско поставените. Целта на една картина е да привлече вниманието, а това може да стане ако е на нивото на очите. Правилото е да бъде на 20-25 см над дивана и на около 1.5 м от пода.

Поддържайте плотовете в кухнята чисти

Да, една кухня без абсолютно нищо на плотовете ще изглежда невероятно, нали? Но не е реалистично. Все пак трябва да се чувства някакъв живот тук, затова оставете уредите, които използвате всекидневно и приберете всичко, което не ползвате. В крайна сметка основното предназначение на кухнята е да се готви в нея, затова не я превръщайте в стерилно помещение.

Дръжте мебелите отдалечени от стената

Не приближавайте дивана до стената, това ще създаде чувство на претрупаност в стаята. Позиционирайте го в средата на стаята, така тя ще изглежда по – широка и освен това ще помогне за движението на енергията.

Завесите

Когато избирате завеси, заложете на леки и фини, в светли тонове. Ако искате стаята да изглежда по – голяма, закачете ги до тавана и изберете цвят, близък до този на стените. Не слагайте пердета с къдрички и басти, които ще придадат тежест на помещението. 

Сподели: