Какво не трябва да почиствате с прахосмукачка

Какво не трябва да почиствате с прахосмукачка

Прахосмукачките може да изглеждат като магия, но не могат да правят всичко. Повечето стандартни прахосмукачки са чудесни за почистването на ежедневната мръсотия като прах, паяжини и трохи, но при по-обемист отпадък, лесно може да се задръстят.

8 места у дома, които трябва да чистите по – често с прахосмукачка

Когато говорим за почистване много от вас най-вероятно ще кажат, че минаването с прахосмукачка е задължително. И ако ...

23/12/2017

Освен това в повечето случаи те не са най-добрият избор ако разлеете течност или разпръснете сенките си. Ето осем неща, които не бива да почиствате и какво трябва да използвате вместо това.

Течности или мокри вещества

5 грешки, които допускаме при чистене с прахосмукачка

Днес  не можем да си представим живота без нашата прахосмукачка. Надяваме се, че тя ще може да почисти всичко и ...

17/01/2020

Изсмукването на сок, вода или мляко може да повреди мотора и да развали уреда. Във вакумния филтър лесно може да попадне течност във вакуумния филтър, който след това ще се задръсти с прах, ако не изсъхне напълно. Това ще доведе до повреда на двигателя, образуване на мухъл и застояла миризма.

Чупливи или фини предмети

Ако коледната играчка падне и се счупи, не посягайте към прахосмукачката. Почистете с метла и лопата, за да не задръстите филтъра.

Фина прах

Брашно, строителна прах….използването на прахосмукачката изглежда като най-лесното решение. Н тази прах може да запуши филтрите и да намали нейната сила на засмукване.

Утайка от кафе

Повечето хора знаят, че не трябва да изсипвате утайка от кафе в мивката, защото тя може да запуши тръбите, но знаете ли, че също така не трябва да почиствате утайката от кафе с прахосмукачка? Отново използвайте метлата, за да почистите безопасно.

Грим

Гримът никога не трябва да се почиства с прахосмукачка, защото пигментираната му пудра ще се разнесе бързо, оставяйки цветна следа навсякъде, където почистите с прахосмукачка. Опитайте с метла и след това избършете останалото с кърпа и домакински почистващ препарат.

 

Малки предмети

Ако почиствате в стаята на детето, офиса или всяко друго пространство, където може да има малки предмети, дебнещи в килима или под мебелите, внимавайте, когато минавате с прахосмукачка. Тези малки предмети могат да пробият вакуумната торба или да повредят вътрешните компоненти.

Лепкави вещества

От лепило до кленов сироп в кухнята, избягвайте прахосмукачката на места, където на пода може да има лепкави вещества. Лепкавата каша може да запуши четката, маркуча и други вътрешни части на вакуума.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...