Пет изненадващи ползи от поддържането на чист и подреден дом

Пет изненадващи ползи от поддържането на чист и подреден дом

Всеки знаете, че е важно да поддържа дома си чист и подреден. Причините за това са много – по-комфортна среда, по – здраво семейство, по-добър вид. Но наред с това има и други предимства. Ето няколко примера.

1. По-малко стрес

Може би си мислите, че малко бъркотия не ви притеснява, но това ще ви повлияе на подсъзнателно ниво и наистина може да добави стрес. Както се казва - спретнат дом, подреден ум - и изследванията доказват, че това е вярно. Да се отървете от купищата бъркотия и да живеете в чист и подреден дом, означава по-практичен живот, а също така ще допринесе много за подобряване на психичното ви здраве. 

Най-добрите съвети за почистване от баба

Използва калъфка на възглавница, за да почисти перките на вентилатора Изключително просто, но много хитро правило за...

18/04/2016

 

2. По-добър сън

Чистият и подреден дом е свързан и с по-добрия сън. Чистата околна среда се почиства по-лесно, което означава по-малко акари, които могат да са причина за неспокойния сън, алергии и задух. Подредената обстановка също насърчава чувството на спокойствие, което, разбира се, е полезно, когато се опитвате да спите.

3. Ефективна организация

Чист и подреден дом е лесно да се организира. Потърсете в сайтове като Pinterest идеи за начини за съхранение на вещите, които имате. Това може да са рафтове в шкафове, кутии или кошници. Или разделители за чекмеджета, за да поддържате по-малките вещи подредени. Когато всичко си има място, лесно е да приберете нещата, когато сте готови с тях и също толкова лесно е да ги намерите отново. Ще откриете, че след като домът вече е чист и подреден, е много по-лесно да го поддържате такъв.

4. По-малък шанс за вредители

Когато в дома ви има купища бъркотия, може да е трудно да забележите вредителите. Всеки може да ви каже колко бързо се размножават тези малки същества и изведнъж може да се окаже, че имате много голям проблем. 

5. По-лесно за поддръжка

Чистият и подреден дом е много по-лесен за поддържане. Ако е разхвърляно или нещо не е наред, в много по – лесно да се поправи. 

Трикове за бързо почистване

Почистването е може би едно от най - неприятните за повечето домакини задължения. Цялата процедура по търкане, четкан...

13/05/2016
За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...