Най-лошите неща, които можете да направите с дивана

Най-лошите неща, които можете да направите с дивана

Златното правило за цената на един диван спрямо качеството е, че мебел на ниски и средни цени трябва да издържи около 10 години, докато тези на по-висока цена трябва да издържат 25 или повече години. Но за съжаление, повечето хора не се грижат правилно за дивана си, което означава, че дори и по – скъпите мебели може да се амортизират рано. Затова, ако не искате да купувате нов диван, избягвайте да правите тези шест неща.

Винаги седяте на едно и също място

Хората имат навици и когато става въпрос за релаксация, често, без да се замисляме, се отправяме към любимото си място на дивана. Но седенето на едно и също място отново и отново може да навреди на дивана доста - да смачка влакната и да износи пружините. Затова избирайте да седите на различни части на дивана.

Всекидневни стаи със заоблени дивани

Диванът заема основна част във всяка всекидневна, затова трябва да му отделим специално внимание. А това не е толкова...

19/06/2016

Никога не завъртате възглавниците

Ако искате да извлечете максимално дълголетие от дивана, важно е редовно да завъртате възглавниците. Обръщайте ги от време на време и (ако е възможно) ги слагайте на различни места. Въртенето и обръщането на възглавниците ще им позволи да запазят формата си и ще помогнат за премахване на увисването .

Спите върху него

Диваните са предназначени за седене, а не за сън. Въпреки че е примамливо да спите - а не просто да дремете - диванът ви не е проектиран за него. В крайна сметка рамката и възглавницата ще увиснат и ще се влошат поради продължителна употреба.

Никога не го почиствате

Ако сте като повечето хора, вашият диван вероятно е често използван и в резултат на това се цапа. Дори и да не изглежда мръсен, вероятно е покрито с прах, трохи, косми и кой знае какво още. Без значение колко сте чисти, диванът ви ще се замърси, затова го почиствайте редовно, за да удължите живота му.

Оставяте го на слънчево място

Слънчевата светлина може да доведе до избледняване на тъканите, да изтънеят и да загубят свежестта си. Опитайте се да сложите дивана си далеч от слънцето или поне го въртете редовно.

 

Оставяте петната по него

Ако нещо се разлее върху дивана, важно е веднага да го почистите. Оставянето на петна по тъканта означава, че те могат да станат практически невъзможни за почистване. 

10 идеи да декорирате белия диван

Светлият неутрален цвят на дивана може да бъде отправна точка за различен вид комбинации с възглавници. Вижте предлож...

06/06/2016
За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...