Най-лошите неща, които можете да направите с дивана

И как да му се радвате възможно най - дълго време

3275

Златното правило за цената на един диван спрямо качеството е, че мебел на ниски и средни цени трябва да издържи около 10 години, докато тези на по-висока цена трябва да издържат 25 или повече години. Но за съжаление, повечето хора не се грижат правилно за дивана си, което означава, че дори и по – скъпите мебели може да се амортизират рано. Затова, ако не искате да купувате нов диван, избягвайте да правите тези шест неща.

Какво говори твоят диван за тебВие ли го избрахте? В какъв стил е? А цената му?

Винаги седяте на едно и също място

Хората имат навици и когато става въпрос за релаксация, често, без да се замисляме, се отправяме към любимото си място на дивана. Но седенето на едно и също място отново и отново може да навреди на дивана доста - да смачка влакната и да износи пружините. Затова избирайте да седите на различни части на дивана.

Всекидневни стаи със заоблени диваниНетрадиционна форма, подходяща за големи помещения 

Никога не завъртате възглавниците

Ако искате да извлечете максимално дълголетие от дивана, важно е редовно да завъртате възглавниците. Обръщайте ги от време на време и (ако е възможно) ги слагайте на различни места. Въртенето и обръщането на възглавниците ще им позволи да запазят формата си и ще помогнат за премахване на увисването .

Спите върху него

Диваните са предназначени за седене, а не за сън. Въпреки че е примамливо да спите - а не просто да дремете - диванът ви не е проектиран за него. В крайна сметка рамката и възглавницата ще увиснат и ще се влошат поради продължителна употреба.

Никога не го почиствате

Ако сте като повечето хора, вашият диван вероятно е често използван и в резултат на това се цапа. Дори и да не изглежда мръсен, вероятно е покрито с прах, трохи, косми и кой знае какво още. Без значение колко сте чисти, диванът ви ще се замърси, затова го почиствайте редовно, за да удължите живота му.

Оставяте го на слънчево място

Слънчевата светлина може да доведе до избледняване на тъканите, да изтънеят и да загубят свежестта си. Опитайте се да сложите дивана си далеч от слънцето или поне го въртете редовно.

 

Оставяте петната по него

Ако нещо се разлее върху дивана, важно е веднага да го почистите. Оставянето на петна по тъканта означава, че те могат да станат практически невъзможни за почистване. 

10 идеи да декорирате белия диванСамо няколко възглавници могат да променят вида на дивана 
Сподели: