Без хаос - примери за компактно съхранение на вещите

Без хаос - примери за компактно съхранение на вещите

Надали има човек, който може да каже, че мястото у дома му стига за всичко. Често хората имаме навика да трупаме какви ли не безполезни вещи и в един момент се озоваваме с шкафове, пълни с какво ли не. Затова, мислете за съхранението и как да направите дома си по – организиран и приветлив.

Предлагаме ви 8 идеи къде да намерите място за всичко, от което се нуждаете

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

1. Стелажи

Рафтовете в интериора изглеждат семпло и елегантно. Независимо дали са от метал или дърво, те не заемат много място и визуално не претрупват пространството. На рафтовете можете красиво да подредите книги, цветя, свещи, да покажете любимата си колекция от фигурки и сувенири. Голям рафт може да служи като преграда между функционални зони, например между офис и спалня.

2. Органайзер за стена от плат

Плътният памучен органайзер е идеален за коридор, съблекалня или работен кът. Неутралният цвят и лекотата на използване го правят гъвкав -  може да бъде окачен на стената, а разнообразието от „джобове“ ви позволява да намерите място за малките неща.

3. Количка на колела

Когато пространството е ограничено, количката на колела може да бъде решението. Обикновено се използва в професионални кухни, а на различни нива можете да поставите съдове, буркани със зърнени храни и чай, козметика, битова химия или дори саксии с цветя. Благодарение на колелата, количката може лесно да се премества от една стая в друга и да се използва навсякъде, където е необходимо.

4. Пегборд

Ако трябва да поставите всичките си вещи на една стена, един пегборд е чудесна идея. На перфорирана дъска с помощта на куки можете да фиксирате рафтове, да слагате бележки, да закачате малки кутии за кламери. Дъската ще изглежда органично в хола или кабинета. Особено смелите могат да отидат по-далеч и да превърнат цяла стена в щит.

5. Велосипед на стената

Не е нещо ново да се окачва велосипед на стената, но обикновено се изнася в коридора, на балкона или дори в стълбището. А какво ще кажете да го оставите на видно място? Да речем в хола или кабинета. Можете да вземете стилна стойка за велосипед и да го превърнете в декоративен елемент.

6. Маса с кошници

Маса с кошница е подходяща за всекидневната. Там може да съхранява списания, вестници, допълнителни одеяла и възглавници за хладни вечери с приятели. Всичко, от което се нуждаете, винаги ще ви бъде под ръка!

7. Използвайте вратата

Ако в кухненския шкаф няма достатъчно място, от вътрешната страна на вратата може да се монтира система за съхранение с рафтове за подправки, сосове, конфитюри и куки за кърпи. Рафтовете се регулират по височина, така че са подходящи за съхранение на високи бутилки и кутии.

8. Таванско съхранение

Широкото използване на мецанините е в миналото, но идеята остава същата. Високите рафтове и шкафове ви позволяват да скриете нещата, без да заемате пространство в стаята.

 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...