1. Сирене
Знаете ли, че има продукти, които е непрепоръчително да съхранявате в хладилника? Напълно естествено е желанието да ...
20/12/2015Можете да замразите сирене на цели блокове! Просто го размразете напълно на стайна температура, преди да го върнете обратно в хладилника. Можете също така да замразите настъргано сирене и да сложите супена лъжица царевично нишесте или брашно в плика, за да предотвратите образуването на бучки, когато се размрази.
Ако обичате прясно пармезано реджано, купете голям блок и го настържете в кухненски робот. В торбичка за фризер и ще издържи с месеци.
Петното на дивана е проблем, с който никоя домакиня не би искала да се сблъска. И ако преди беше популярно тази мебел...
21/10/20212. Домашни палачинки, гофрети, френски тост
Направете повече палачинки и гофрети през уикенда и ги замразете за бърза и лесна закуска през седмицата. Сложете ги в плик за фризер и след изваждане загрейте в микровълнова фурна или тостер.
3. Плодове
Когато замразявате плодове, добра идея е първо да ги замразите върху покрита с хартия тава и след това да ги прехвърлите в плик за фризер. Така плодовете няма да се слепват, което улеснява изваждането на малко количество, ако е необходимо.
4. Зеленчуци и билки
Нарежете на кубчета лук, чили или чушки, след което ги замразете в пликове за фризер.
Изпечете домати Рома във фурната на ниска температура (110 градуса) с чесън, пресни билки и струйка зехтин за 4 до 5 часа. Когато изстинат, прехвърлете доматите в пликове за фризер. Използвайте ги за приготвяне на доматени сосове.
Замразете пресни билки във формички за лед с малко вода или остатъчен бульон. Използвайте замразените билкови кубчета в супи, яхнии или гювечи по-късно през годината.
За да замразите листни зеленчуци като спанак, смесете ги в блендер с малко вода и след това замразете във формички за лед.
5. Ориз
Сварете голяма партида ориз, разпределете го върху покрита с хартия тава и замразете. Когато оризът е замразен, прехвърлете го в плик.
6. Печени изделия
Ако ви остане хляб и се притеснявате да не се развали, го замразете. След това затоплете във фурната.
7. Макаронени изделия
Всеки път, когато правите паста и остане, не я изхвърляйте. Замразете останалите макаронени изделия, за да ги добавите към супи и ястия.
8. Брашно
Можете да съхранявате брашното във фризера, за да издържи по-дълго.
9. Сосове, бульони и сок
Замразете сосовете във формички за лед. След като замръзнат, извадете кубчетата и ги поставете в торба за фризер.
10. Картофено пюре
С помощта на лъжица за сладолед поставете равномерни порции картофено пюре върху покрита с пергамент тава. Замразете, докато се втвърдят, след което прехвърлете в торбичка за фризер. Те ще издържат във фризера поне 2 месеца.
Свикнали сме да съхраняваме почти всякаква храна в хладилника - плодове, зеленчуци, хляб. Дори сосове и консерви, за ...
09/09/2019