Грешките, които най-често правим когато подреждаме

Грешките, които най-често правим когато подреждаме
Източник: unsplash.com

В началото на пролетта започваме да мислим за голямото пролетно почистване. Но целта му не е  само да подредим и почистим, но и да внесем ред,  хармония и комфорт. 

Пролетно почистване

Измийте прозорците Основно правило тук е да чистите прозорците когато няма слънце. Причината – прозорецът изсъ...

27/03/2016

Но много хора допускат няколко грешки в процеса на подредба.

Кои са те и как да ги избегнете? Ето нашите съвети.  

Съвети за екстремно почистване

Представете си следната ситуация: Звъни ви стар приятел, който ви казва, че е в квартала и ще мине да ви види. Имате ...

06/05/2016

1. Без планиране или подготовка

Започвайки подредбата без подготовка е грешка номер едно, която много хората правят. Просто се вдъхновяват и импулсивно се заемат с чистене и подредба.

Но скоро обаче разбират, че не разполагат с всички необходими инструменти и че това, с което са се заели е сериозна задача.

Преди да се откажете, седнете с бележник и изгответе план за действие как да се справите с бъркотията. Съсредоточете се върху всяка стая, от какво се нуждае, какво трябва да се направи по нея.

Планирането е основата на всичко!

2. Не отделяте достатъчно време

Впускайки се в почистването, отделетет достатъчно време. Би било прекрасно да организираме целия дом в един следобед, но за съжаление това обикновено няма как да се случи. За да не ви се струпва всичко наведнъж, помислете да разпределите задачите за по няколко часа през уикендите. Така няма да се чувствате разочаровани и претоварени.

3. Очаквате големи резултати без усилие

Половинчатото почистване не е почистване. Ако не можете да свършете нещо от начало до край, по – добре не го започвайте. Ако възнамерявате да организирате дома си, трябва да сте сигурни, че сте 100% организирани.

Бъдете подготвени и гледайте реалистично на нещата. Уверете се, че разполагате с достатъчно време и не бързайте, за да свършите работата качествено! И най-важното – положете усилия, без тях няма как да успеете.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...