Пролетно почистване

Пролетно почистване

Измийте прозорцитеОсновно правило тук е да чистите прозорците когато няма слънце. Причината – прозорецът изсъхва много бързо от лъчите и стават следи. 

ДограматаДограмата и по-точно пространството при рамката със сигурност не е първото място, за което се сещате, но там се събират много мръсотия. Използвайте стара четка за зъби да съберете прахта и бoклука и после минете с прахосмукачка. Забършете с микрофибърна кърпа. 

Пренебрегваните пространстваИма много места, които подминаваме докато правим ежедневното или седмично почистване, но поне веднъж в годината трябва да им отдадем внимание. Това са врати, ъгли, лайсни и стени. Минете ги с влажната кърпа със сапун, а после подсушете. 

Килимът За да бъде килимът като нов е хубаво да бъде почистван професионално на всеки 12-18 месеца. Ако нямате професионална перяща прахосмукачка, извикайте фирма, която ще свърши това. 

Почистете под мебелитеОще едно пренебрегвано пространство. Разместете мебелите, вдигнете килимите, махнете всички малки неща от рафтовете и стените и почистете добре. 

Освежете мебелитеНезависимо от вида на мебелите – набук, плюш, текстил или кожа, хубавото почистване веднъж годишно е задължително. 

Освежете завеситеПердетата и завесите може да изперете с помощта на приставка с пара на прахосмукачката. Става бързо и лесно. 

Осветителните телаТе събират много прах и често ги подминаваме. За да ги почистите, използвайте мека микрофибърна кърпа. 

Организирайте се Преди да започнете да чистите подредете всяка стая, а ненужните вещи приберете или изхвърлете. 

Размяна на гардеробаПриберете зимните дрехи, а тези, които няма да носите подарете или дарете. 

Ако живеете в къща
Погрижете се и за екстериора – прoлетта е чудесно време да освежите вратата или фасадата на къщата. 


Вариант е да наемете професионална фирма, която може да се погрижи за почистване на фасадата. 

Изчистете улуците от натрупаните листа и боклуци Махнете от гаража или градината всички зимни принадлежности като лопата за сняг, чистачки, препарати.


Извадете външните мебели, избършете ги от праха, лакирайте ги ако е нужно, за да ги подготвите за лятото

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...