Ето причините домът ви да е разхвърлян

Незабележими неща, които създават хаос в дома ни  

923

Когато стане въпроса за поддържането на чист и организиран дом, сме склонни да пробваме какви ли не трикове и да инвестираме във всякакви приспособления за съхранение. Но все пак не успяваме да постигнем ефекта, който търсим. Питате ли се, защо се случва това и каква е причината за хаоса у дома.

Хитри идеи, с които да скриете хаоса в кухнятаТези трикове и съвети ще помогнат за по-добра организация  

Ето няколко причини, които са около нас, но толкова сме свикнали с тях, че дори не забелязваме.

Декор, списания, книги и дори обувки в дневната

12 лесни начина да организирате хаосаАко вашите шкафове са се превърнали в разбъркана черна дупка, ето няколко хитри идеи как да ги подредите  

Колкото по –малко, толкова по – добре. Ако се колебаете дали да оставите някой аксесоар, който не ви е скъп, по – добре е да го махнете. По – добре е да имате по – малко неща, отколкото да претрупвате.

Що се отнася до дрехите и обувки, инвестирайте в шкаф за обувки с вратички.

Когато планирате мебелите, изберете такава с чекмеджета или кубчета за съхранение.

 

Съдове, посуда, подправки….в трапезарията

Трапезарията лесно се претрупва, защото много от нас имат склонността да държат на масата чинии, чаши, прибори…Просто си създайте навик да ги миете и прибирате веднага, след като се нахраните. Не купувайте нови съдове или керамика, от които нямате нужда. Обикновено два комплекта са достатъчни, освен ако не сте домакин на големи партита.

Дрехи, обувки, книги, чаши за вода в спалнята

Спалнята е място за почивка и отдих. Задължително е тук да бъде възможно най-спретнато и чисто. Започнете с подреждане на дрехите и обувките - няма друг начин да контролирате хаоса. За книгите – закачете лавица или купете нощно шкафче с чекмедже.

Тоалетни принадлежности и полу-използвани шишета от шампоан в банята

За да запазите функционалността на банята, изхвърлете бутилките, които са с много малко продукти или са празни. Организирайте своите тоалетни принадлежности в компактна кутия на плота и използвайте плетени кошници за по-големите тоалетни принадлежности или почистващи препарати.

Пластмасови кутии, уреди, които не използвате, и празни бутилки с подправки в кухнята

Много от нас пазят всякакви вещи в кухнята, от чинии и кутии за многократна употреба до съставки и прибори. Ако има уреди, които не сте използвали от месеци, приберете ги. Не се изкушавайте да купувате ненужни уреди или джаджи, които така  или иначе няма да ползвате.

Накрая, като общо правило е, когато става въпрос за закупуване на нови вещи за дома, ако взимате нещо ново, трябва да изхвърлите нещо старо.

10 грешки, които превръщат дома ви в хаос, след като подредитеСпоред професионалните организатори  
Сподели: