Хитри идеи, с които да скриете хаоса в кухнята

Тези трикове и съвети ще помогнат за по-добра организация  

5255

Използвайте мястото над шкафовете

Шкафовете, които не стигат до тавана крият над себе си неизползвано пространство. Това е идеалното място за кошници, и съдове, които ползвате рядко.

Заменете традиционните рафтовеВ ъгловите шкафове традиционниете рафтове са трудно достъпни и нефункционални. Заменете ги с вътрящи се рафтове, с които ще имате лесен достъп до всички съдове.

Изберете „прозрачни шкафове“

За да избегнете опасността висящите шкафове да обсебят кухнята, заложете на такива със стъклена предница и гръб. Така кухнята ще изглежда по - просторна и ще виждате лесно съдържанието на шкафовете.  

Тесни рафтове

Те може и да не са най-доброто решение за съхранение, но не и когато става въпрос за подправките

Място за тиганите

Тиганите може да закачите на метална тръба с помощта на малки кукички.

Място за бележките

Ваните бележки, листчетата с рецепти или записки закачете на магнитчета на специална метална лайсна или на хладилника, вместо да го разхвърляте по плота.

Чекмеджета

Когато проектирате кухнята си помислете за чекмеджета – по-плитки за малките предмети и по-дълбоки за по-големите. Отделете едно чекмедже и за ножовете. За кърпите за ръце и съдове също предвидете едно чекмедже.

Вдигнете уредите от плота

Освободете място на плота като приберете уредите като тостер, миксер или кафемашина в шкафа.

Удвоете мястото над кухненския остров

Предложение в рустик стил – с дървена палета, закачена за тавана може да имате допълнително място над кухненския остров. 

Сподели: