6 трика, с които коридорът ви ще изглежда по-скъп

6 трика, с които коридорът ви ще изглежда по-скъп

Дизайнерските ремонти обикновено включват интересни техники, така че крайният резултат да е обмислен и стилен. Използвайки примера на коридорите, показваме какви функции използват професионалистите в своите проекти, за да направят дори малък коридор удобен и изглеждащ впечатляващо.

Мебели за коридора

Вече ви представихме някои основни правила и съвети при обзавеждане на коридора. Както стана ясно малките и функциона...

15/04/2016

Организирайте съхранението и се отървете от визуалния шум

Когато има твърде много неща в малко пространство, то може да се усеща още по-малко. Допълнително визуалният шум ще създаде усещане за безредие, което също няма да е от полза за стилния интериор.

5 решения за повече място в коридора

Имате дом от 10 и повече години. Тогава сте били сами или младо семейство. Днес имате две деца, понякога и куче, а то...

25/07/2016

Дори в малък коридор трябва да отделите място за съхранение на обувки и връхни дрехи. В идеалния случай това трябва да са затворени системи за съхранение - рафтове за обувки, шкафове. С тях е по-лесно да поддържате ред и да скриете всичко ненужно. В близост до входната врата ще ви бъде полезен рафт или висящ шкаф, където можете да закачите ключовете си, да поставите телефона или да поставите чантата.

Помислете за местоположението на контактите и ключовете

Допълнителните кабели и удължители могат да съсипят дори най-стилния интериор. Това важи и за коридора, защото и тук не можете без ключове и контакти. Техният брой и местоположение трябва да бъдат обмислени на етапа на решение за планиране.

Помислете предварително дали ще има топъл под в коридора, дали имате нужда от настолна лампа на конзолата и къде ще бъде разположена станцията за прахосмукачката-робот. Изберете модерни и функционални контакти и ключове, които ще допълнят интериора, а не ще го развалят.

Визуално скрийте входната врата или я направете акцент

В допълнение към пряката си функция, входната врата играе важна роля във визуалното възприятие на коридора. Тук можете да отидете по два начина: визуално да скриете вратата или, напротив, да я направите ярък акцент.

Осигурете голямо огледало

Удобно е да се погледнете в цял ръст в голямо огледало, преди да излезете. В допълнение, огледалото визуално разширява пространството и увеличава количеството "въздух" в стаята.

Ако няма свободна стена за голямо огледало, то може да се вгради във фронтовете на шкафовете или да се монтира от вътрешната страна на входната врата.

Създайте няколко сценария за осветление

За да не изглежда коридорът мрачен и да бъде удобен за използване, помислете за няколко източника на светлина. Най-малко трябва да има общо осветление на тавана и локално осветление близо до огледалото. Не би било лошо да имате осветление в гардероба, за да улесните търсенето на неща в далечните ъгли на рафтовете.

 

Изберете светлина с неутрална температура - твърде студената ще бъде свързана с обществени пространства, а твърде топлата ще направи картината жълта и скучна.

Украсете вашето пространство

Въпреки че коридорът е свързан с практичност, дизайнерите все пак препоръчват декорирането на му Важно е да се обърне внимание не само на хоризонталните повърхности, но и на празните стени. За техния декор са подходящи картини, фотопринти, колажи, пана.

Изберете платно в голям формат, за да не се загуби на фона на входната врата и килера. Освен това по-големият формат винаги изглежда по-голям и по-впечатляващ от милион малки предмети и фуги.

 

Снимки: pexels.com

Идеи за декорация на малкия коридор

Коридорът е любимото място за трупване на обувки, палта, пощата, ключовете и какви ли не неща, които оставяме в после...

27/01/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...