Как да се справим с праха: 9 съвета, които работят

Как да се справим с праха: 9 съвета, които работят

Ако приложите на практика идеите на минимализма, за да се отървете от праха, затворете всички книги и дрънкулки в шкафа и оставете минимум мебели. В нашите реалности наистина можете да искате минимализъм и да се стремите към него, но трябва да сте наясно колко дълго ще издържите такава чистота на линиите?

Пролетно почистване

Измийте прозорците Основно правило тук е да чистите прозорците когато няма слънце. Причината – прозорецът изсъ...

27/03/2016

Наистина ли можете не просто да живеете, но и да поддържате този начин на живот и ред? И само когато можете да отговорите на себе си с „да“ със сто процента точност и увереност, тогава поискайте минимализъм, затворени повърхности, бетон и медицинска стомана. Междувременно ви даваме няколко прости съвета как да бъдете не-минималист и да се справите с праха у дома.

Съвет 1: Почистете стените с прахосмукачка

Хитри трикове за почистване, които правят дома ни сияещ

Използвайте картонено руло, за да почистите трудностъпните места Смачкайте горната част, а долната нанижете на тръ...

01/06/2016

Прахът се утаява дори по стените и те също трябва да се почистват с прахосмукачка от време на време. А тапетите, особено структурните тапети събират прах много повече от полиестерните завеси.

Съвет 2: Направете някои от рафтовете в кухнята отворени

В затворените шкафове прахът се събира по същия начин, както в отворените. Отворените рафтове в кухнята са подходящи само за онези предмети, които използвате ежедневно. Те няма да имат време да се изцапат, защото се мият почти всеки ден.

Съвет 3: Но не го правете в малка кухня

Отворените рафтове могат да бъдат табу в много малки пространства. Ако вашата кухня е 2,5x2,5 метра, тогава вероятно най-доброто решение би било да инсталирате затворена система за съхранение от пода до тавана.

Съвет 4: Почиствайте отворените рафтове с книги веднъж месечно

Каквато и библиотека да имате, за да си спестите голямо чистене =, веднъж месечно просто минавайте с прахосмукачка рафтовете.

Съвет 5: Скрийте ненужните декоративни елементи

Всеки елемент от декора може да се нарече прищявка. Определено можете да живеете без това. Има такова нещо като необходим и достатъчен минимум. Така че, всеки има свой собствен минимум. Просто оставете само онези неща, които имат наистина сантиментална стойност.

Съвет 6: Грижете се за картините си

Мислите ли, че картините не са прахоуловители? Напротив! На помощ идва добър пухкав прахоуловител и мека микрофибърна кърпа. Веднъж в месеца много внимателно почиствайте всичките си снимки и картини от прах. Това отнема приблизително 30 минути.

Съвет 7: Заменете килимите с черги

Всички килими могат да бъдат заменени с черги, които се почистват много лесно. Просто ги изтръскайте.

Съвет 8: Погрижете се за домашните си любимци

Ако искате да живеете чисто, не забравяйте да се борите с мръсотията и космите. За големи кучета, помислете за душ за измиване на лапите. Така ще се отървете от излишната мръсотия в къщата. Що се отнася до козината, достатъчно е да разресвате кучето или котката всеки ден в периода на падането й.

Съвет 9: Почиствайте основно веднъж месечно, но по малко всеки ден

Ние правим общо почистване, влизайки във всички най-скрити места на апартамента, веднъж или два пъти годишно - обикновено през пролетта и есента. Но трябва да чистим веднъж месечно. Това отнема около 2-3 часа на апартамент 70 кв. м.

Следвайте ежедневни процедури, които са свързани с поставянето на къщата в ред и значително намаляват времето, прекарано в общо почистване. Например за пет минути да измиете мивката, за 15 минути ще стигнат за почистване на шкафовете, а сутринта след тренировка – да измиете подовете. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...