Време е за пролетна промяна

Лесни трикове за бързо освежаване

5118

Пролетта е времето да започнете генерално почистване и да се отървете от всичко излишно. Но не е нужно да правите всичко за един ден, може да отделите седмица и да се концентрирате върху една дейност. Така няма да усетите как домът ви придобива напълно нова визия.

Пролетно почистванеКогато следвате няколко лесни стъпки няма да усетите как иначе досадното чистене се превръща в детска игра

Гардероба

Ако държите у дома сезонни дрехи и обувки, започнете с гардероба -  приберете топлите пуловери и пухени якета и извадете по-леки сака, ризи и рокли. Не оставяйте тези, които няма да носите - всичко, което не сте носили дълго време, го дайте за рециклиране или благотворителност.

Бюджетни идеи за пролетна промянаОсвежете дома почти без пари

 

Текстил

Потърсете нов текстил - завеси, одеяла, декоративни калъфки за възглавници или спално бельо. Изберете ярки, пролетни тонове: промяната на цветовата палитра на интериора определено ще внесе усещане за новост във вашия живот.

Съдове

Купете нови съдове. Не е нужно да сменяте цялата си колекция, просто си направете малък подарък - нови чаши или красива ваза. Ръчно изработената керамика е особено популярна в днешно време. Обърнете внимание на нещо уникално и неповторимо.

 

Снимки и плакати

Друг лесен начин да освежите интериора е да украсите стените с нови снимки, плакати или картини. Дори не е нужно да купувате нещо за това. Ако вече имате колекция, просто ги разменете, за да промени възприятието за цялото пространство!

 

Цветя

И накрая, позволете си малко радост - купете свежи цветя ! В крайна сметка те не са само за специални случаи. Ако искате приятни аромати във въздуха, изберете ароматни видове като зюмбюли, нарциси, фрезия, люляк. 

10 начина за пролетна декорация за дома, за които не сте се сещали Всичко е цветя и цвят – просто намерете правилният начин да ги съчетаете  
Сподели: