5 лесни начина за по-щастлив дом с фън шуй

Приложете тази древна китайска практика, за да създадете баланс и хармония &...

2286

Дизайнът на дома може да окаже значително влияние върху цялостното ви щастие . Пространство, което ви кара да се чувствате добре, се отразява положително на много аспекти от живота, а древната китайска практика на фън шуй се прилага с тази цел в продължение на хиляди години. Фън шуй е изкуство, което цели да постигне хармония и баланс между хората и заобикалящата ги среда.

Фън шуй идеи за кухнятаТя е сред най-активните помещения в дома ни

Философията му се основава на елементите земя, метал, вода, дърво и огън, които могат да бъдат представени чрез различни форми, цветове и материали в целия дом. Правилният баланс помага за създаването на щастливи, организирани пространства, които помагат за постигане на благосъстояние.

Ето няколко прости правила за постигане на положителна енергия:

Най-добрите имоти според фън шуй Фън шуй (от вятър и вода) е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци, което оказва влияние върху здравето, щастието и успеха

1. Разчистете бъркотията.

Според философията прекалената бъркотия може да попречи на потока енергия в дома ви. Ако се чувствате уморени, депресирани, немотивирани или потиснати, домът ви вероятно е твърде претрупан. Използвайте решения за организиране, които ви помагат да сведете до минимум бъркотията, особено около вратите и коридори. Премахнете всички препятствия, които стоят на пътя ви, докато се движите през дома си, и премахнете ненужните или нежелани предмети , които заемат ценно място.

2. Отворете трафика.

Подредете мебелите така, че да не блокираният пътя през стаяра. Например, избягвайте оформления, които поставят задната част на дивана към входа на стаята, и помислете за замяна на квадратната масичка за кафе с кръгла. Заоблените ъгли са за предпочитане пред острите ръбове, защото позволяват по-плавен трафик.

 

3. Подредете приветлив вход.

Усещането, което имате, когато влизате в къщата си, е енергията, която ще внесете в останалата част от дома. Затова създайте положително първо впечатление с подредено, светло и привлекателно антре. Сложете растения във входа и около входната врата, за да създадете приятна атмосфера.

4. Растения.

Растенията дават връзка с природата в нашите домове, придавайки енергия и свежест. Украсете стаите с видове, които са подходящи за условията на вашия дом и способността ви да се грижите за тях. Не избирайте обаче такива с остри листа.

5. Създайте баланс с цвят.

В зависимост от нюанса, цветът може да заземи или енергизира стая. Изберете по-тъмните цветове по-ниско до пода, за да осигурите здрава основа. След това нанесете светли цветове върху стени и тавани за балансиран, отворен ефект. Обратното приложение (светли подове с тъмни стени) може да доведе до усещане за дисбаланс. 

Лоши фън шуй практики за домаВнесете позитивна енергия в дома
Сподели: