Дълга, тясна стая: полезни идеи и решения

Визуaлни трикове, за да се справите с нея

5735

Дългата, тясна стая или коридор е проблем в много апартаменти. Но има начини да се справите с нея без преустройство. Вижте шест идеи и решения, за да увеличите визуално пространството и да осигурите необходимия баланс

5 решения за тясната кухняПревърнете малкото място в ефикасно и красиво помещение  

Осигурете баланс

Как да направите тясна стая по-удобна8 тайни, които дизайнерите споделят

Балансът и хармонията са ключът към добрия интериор. За да не се превърне тясната стая в писта и да не ви се налага да маневрирате постоянно между маси и столове, всички мебели като цяло трябва да бъдат поставени по протежение на едната стена. Но това решение нарушава визуалния баланс! За да го възстановите, окачете голямо огледало или ярки акценти на произведения на изкуството (картини, фотографии) на отсрещната стена.

Изберете дълги и тесни мебели

Съобразете мебелите с формата на стаята. Звучи малко странно, но в случай на тясна стая този съвет работи. Дългите дивани, тесни маси и всякакви други мебели, които са с по-голяма дължина, отколкото в дълбочина, ще изглеждат добре в такава нестандартна стая.

Не блокирайте прохода

Когато става въпрос за малки, тесни дневни, въпросът за спестяване на място е особено важен. Не изграждайте лабиринти от мебели, през които е трудно да се премине. Ако е възможно да замените голяма масичка за кафе с няколко по-компактни модела - направете го. А големият диван може безопасно да бъде премахнат, като поставите на негово място малко канапе, пейка или няколко малки фотьойла.

Интелигентното осветление е ключът към успеха

Когато става въпрос за дълга, тясна стая, един източник на светлина никога не е достатъчен. Поставете източници на светлина в различни ъгли, играйте с горно и странично осветление - с помощта на лампи можете визуално да намалите дължината на стаята, да увеличите нейната ширина и да направите пространството по-удобно.

 

"Висящи" мебели

Мебелите без крака оставят пода отворен, създавайки илюзията за „въздух“. Затова за малки, тесни пространства, помислете за окачени модели (като рафтове или скринове без крака, които се монтират директно към стената). Осветлението от долната страна също създава "плаващ" ефект и визуално увеличава пространството.

 

Цвят в края на тунела

Мразите своя петметров тесен коридор? Закачете ярък плакат или картина в края или покрийте стената с тапет: топлите, тъмни цветове и динамичните шарки правят далечната стена да изглежда по-близо.

5 начина да аранжирате мебелите в дългата стая Балансирайте с обзавеждането
Сподели: